KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğum Sonrası Sünnet

Yeni doğan oğlunuzu sünnet ettirmekte kararsız mısınız?

Doğum Sonrası Sünnet

Yenidoğan sünneti son zamanlarda anne ve babaların oldukça tercih ettikleri bir durum. Çocukların bilinci yerine gelmeden sünnet ettirmek ilerki yaşlarda yaşayacakları korku ve sitresi azaltmakla birlikte daha az acı hissetmelerine neden oluyor.

Sünnet basitçe penisi örten cildin uç kısmının yani prepisyumun çıkartılması ve kalan cildin birleştirilmei olarak tanımlanabilir.

Sünnetin öenrildiği yaşlar çocuğun en az etkileneceği 3 yaş öencesi ve ya 5-6 yaş ve üzeridir. Yenidoğan döneminde de yapılabilri. Küçük bebeklerde ve yenidoğanlarda yara iyileşmesi daha hızlı gerçekleşir. Sonrasındaki bakım daha kolaydır.

Yeni doğan sünneti sonrası penisi saran renkli pansuman materyeli kullanılabilri. Bu pansuman materyeli çocuğunuzun çişini yaptıkça bezine düşer. Bundan sonra aileye düşen bezini her değiştirdiğinde antiseptik olarak verilecek merhemi sürmektir.

UZMAN DOKTORLARIMIZDAN SÜNNET HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Karnının doyurun

Yenidoğan bebeklerde şüphesiz acı duyarlar. Bunun önelemek için işlemi yapacak doktor lokal anestezi veya genel anestezi tercih edebilir.Sünnet sırasında bir biberon ayrdımı ile bebek beslenebilir. Böylece dikkati beslenmeye vermiş olursunuz.

Ağrı kesici kullanabilrisinzi

Bu lokal ağrı eksicinin sünnet sonrasında etkisi ortadan kalkar. İlem sonrası 1 veya 2 gün ağrrı kesici kullanmanız gerekebilir.

Genelde klasik yöntem kullanılır

İşlem teknik olarak doktorların tecihine göre klasik cerrahi sünnet olarak yapılabilirr vaya samrtklemp çan gibi daha başka yöntemler kullanılabilir.

Çan yöntemi

Genellikle yenidoğan bebeklerde kullanılır. Sünnet derisi çan şeklinde iki metan plaka arasına sıkıştırılarak yapılır. Daha çabuk olur. Ancak kestirilecek tarafa hakim olamama gibi bir risk taşır.

Yenidoğan sünnetinin yararları

yYenidoğan sünneti yapılan bebeklerde idrar yolu enfeksyonları daha az görülür. Sadece lokan anestezi uygulanır. Bu nedenle sünnet işlemi öncesinde bebeğin aç kalmasına gerek kalamaz. Sünnet derisinin damarsal yapısı yeni gelişmekte olduğundan sünnet işlemi sırasında kanama kontrolü kolay olur ve işlem sonrası kanama riski azdır.

UZMAN DOKTORLARIMIZDAN SÜNNET HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

En Çok Aranan Haberler