Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yıkılarak yerine otel yapılacağı iddiaları sağlık çalışanları ve semt sakinlerini çileden çıkardı. Hastane önünde eylem yapan sağlık çalışanları ve vatandaşlar, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak binanın yerine yeniden bir hastane yapılmasını istedi. Taksim ve civarında yaşanan adli ve toplumsal olaylara dikkat çeken sağlık çalışanları, Nato Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ve Rusya Dış İşleri Bakanı Sergey Lavrov’un da Türkiye ziyareti sırasında geçirdikleri rahatsızlık nedeniyle hastanelerini tercih ettiğini hatırlattı.
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yıkılarak yerine otel ya da özel hastane yapılacağı iddiaları, hastane çalışanları ve semt sakinlerinin tepkisini çekti. Hastane çevresinde yürüyüş düzenleyen sağlık çalışanları ve semt sakinleri, "Beyoğlu Hastanesiz Bırakılamaz", "Sağlık Hakkı Satılamaz" şeklinde slogan attı. Yürüyüşün ardından Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı.
Cihangir Semt İnisiyatifi adına bir açıklama yapan Celile Delicioğlu, "Taksim İlk Yardım çok kısa bir süre sonra Gaziosmanpaşa’ya taşınacak. Bina depreme dayanıksızmış. Gidilecek bina nasıl peki? Otel olarak yapılmış, yapımı yıllar almış bir türlü bir işe yaramamış, her yanından sular akan, güya depreme dayanıklı bir bina. Yıllardır biz sadece Cihangirlilerin değil tüm İstanbulluların dertlerine derman olmuş, yüzlerce uzman doktor yetiştirmiş, tüm sağlık çalışanlarıyla sorunlarımıza çözüm üretmiş, hastanemiz sözde geri getirilecek diye kapatılıyor. Fedakar sağlık emekçilerini mağdur edecek bu uygulamadan vazgeçilmesini ve depreme dayanıksız olduğu söylenen binaların en seri şekilde yıkılarak yeni teknoloji kullanılarak en kısa sürede yerine yeni hastane binalarının yapılmasını açılacak olan yeni hastanenin de Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermesini istiyoruz" dedi.
"KONSOLOSLUK VE SİNAGOG SALDIRILARINDA PEK ÇOK İNSANIN HAYATINI KURTARDI"
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları adına bir basın açıklaması yapan Nuran Meriç ise, Taksim ve civarında yaşanan acil vakaların çokluğuna dikkat çekerek, "Hastanemizde sıklıkla karşılaştığımız vakalar, ilk 10 - 15 dakikada müdahale edilmesi gereken kanamalı ve kalp krizi geçiren hastalardır. Beyoğlu bölgesi dar ve çıkmaz sokaklarıyla insan ve araç yoğunluğu olan caddeleriyle bazen ambulansların bile girmekte zorluk çektiği bölgelerden oluştuğu için hasta yakınları çoğunlukla kendi imkanlarıyla hastanemize gelmektedir. Bu durum bölgede bir hastane olmasının önemini göstermektedir ‘’ şeklinde konuştu.
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yıkılması durumunda ülke prestijinin de etkilenebileceğini vurgulayan Meriç, "İngiliz Konsolosluğu, Nevaşalom Sinagogu ve Levent HSBC binası patlamalarında hastanemiz acil birimi, travma tecrübesi ve olay yerine yakınlığı sebebiyle bir çok insanımızın hayatını kurtarmış, kalıcı olabilecek sakatlıkları erken müdahale şansı olmasıyla geçici hale getirebilmiştir. Önemli diplomatların sağlık sorunları olduğunda yakın ve kamu hastanesi olması nedeniyle tercih ettiği hastanemiz mevcut lokalizasyonu dışına taşındığında acil müdahalede gecikmeler olacak ve bu durum ülkemizin prestiji açısından problem yaratabilecektir ‘’ diye konuştu.
"BU HASTANE BENİM, VERGİSİNİ ÖDÜYORUM"
Hastanenin taşınmasın şiddetle karşı çıktığını ifade eden bir Cihangir sakini ise tepkisini, "Bu hastane benim. Vergisini ben ödüyorum. Hayatımız hep vergi ödemekle geçti. Elimizin ayağımızın altından halıyı çeker gibi güvendiğimiz tüm kurumlar çekiliyor. Şiddetle karşıyım" sözleriyle dile getirdi.
Hastanenin yıkılarak yeniden yapılması gerektiğini savunan bir sağlık çalışanı ise, "Biz de depreme dayanıksız bir hastanede görev yapmayı istemiyoruz. Yıkılıyorsa bile yerine yine aynı ölçülerde bir kamu hastanesi olmalı. Bir kamuoyu baskısı oluşmazsa çalışanlar ve hizmeti alanlar tarafından burası başka yerlerde gördüğümüz gibi farklı bir yapıya bürünebilir" ifadelerini kullandı.
TAKSİM İLK YARDIM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 1950 YILINDAN BERİ HİZMET VERİYOR
1950 yılından bu yana bölge halkına hizmet veren Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi, adli ve toplumsal olayların sıkça yaşandığı Taksim Meydanı'na yakınlığı dolayısıyla ayrıca bir önem kazandı. Hastane, her türlü acil durumda ilk müdahalenini yapıldığı adres olarak tanındı. Nato Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ve Rusya Dış İşleri Bakanı Sergey Lavrov’ın yanı sıra birçok diplomata da Türkiye ziyaretleri esnasında geçirdikleri rahatsızlıklarda ilk müdahaleler kamu hastanesi olması sebebiyle Taksim İlk Yardım ve Araştırma Hastanesinde yapıldı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları ve bölge halkının harekete geçerek imza kampanyası düzenleyeceği öğrenildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz