YURTHABER

Uşak
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dokur Evi’nde kursiyerlerin emekleri görücüye çıktı

Uşak’ta hizmet veren ve kadınlara istihdam olanağı sağlayan Dokur Evi’nde, kursiyerlerin el emekleri düzenlenen törende tezgahlardan ayrıldı.Uşak Belediyesi’nin Halk Eğitim ve İŞKUR ortaklığıyla açtığı, hem Uşaklı kadınlara istihdam sağlayan hem de kültürel mirası yaşatan Halı Dokuma Kursu’nun 2018 yılı son döneminin 25 kursiyeri mezun oldu.

Dokur Evi’nde kursiyerlerin emekleri görücüye çıktı

Uşak’ta hizmet veren ve kadınlara istihdam olanağı sağlayan Dokur Evi’nde, kursiyerlerin el emekleri düzenlenen törende tezgahlardan ayrıldı.
Uşak Belediyesi’nin Halk Eğitim ve İŞKUR ortaklığıyla açtığı, hem Uşaklı kadınlara istihdam sağlayan hem de kültürel mirası yaşatan Halı Dokuma Kursu’nun 2018 yılı son döneminin 25 kursiyeri mezun oldu. Düzenlenen halı kesim törenine kursiyerlerin ilgisi büyük oldu. İlmek ilmek dokudukları Uşak halılarını aslına uygun motiflerle buluşturan kadın kursiyerler, 6 ay süren kurs boyunca hem evlerine destek olmaktan hem de meslek öğrenmekten dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti. Uşak Dokur Evi Yöneticisi Süleyman Demirkaya, çok verimli bir kurs dönemi geçirdiklerini ve bu kültürel mirası gelecek kuşaklara aktarmak için kursların devam edeceğini söyledi.

Dokur Evi’nde kursiyerlerin emekleri görücüye çıktı

Dokur Evi’nde kursiyerlerin emekleri görücüye çıktı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler