Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakülteleri'nde kayıt yenileme işlemlerini tamamlamak isteyen öğrenciler bir süredir AÖF kayıt yenileme işlemlerinin başlayacağı tarihi bekliyordu. 2015 yılı Güz Dönemi akademik takviminin yayımlanmasıyla Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt yenileme tarihleri de belli oldu. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden birinde eğitimine devam eden öğrenciler AÖF kayıt yenileme işlemlerine 12 Ekim Pazartesi günü başladı. 11 gün boyunca gerçekleştirebilen kayıt yenilemeleri 23 Ekim Cuma günü sona erdi. AÖF kayıt yenilemelerinde son değişiklik tarihi 23 Ekim 2015 oldu. Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilecekler.
2015-2016 YILI AÖF ÖĞRENCİ KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ
[**
**](https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/aof-kilavuzlar)
YENİLEME SÜRESİ UZATILMAYACAK
Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için ödeme yapmadan önce http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Yenileme bağlantısından sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.
23 Ekim 2015 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.
DERS EKLEME VE ÖDEMELER
12 - 23 Ekim 2015 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 22 - 23 Ekim 2015 tarihlerinde http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri bağlantısından ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.
Ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2015-2016 öğretim yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında;Kredi Kartıyla(öğrenci sayfasından), Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Mazeretli kayıtların son günü olan 23 Ekim 2015 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23:30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayacaktır.
Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Döneminde kaydı yenilenmez.
AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?
Güz Dönemi AÖF sınavları 12 - 13 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dönem sonu sınavı ise 23 - 24 Ocak 2016 tarihlerinde uygulanacak. Bahar Dönemi ara sınavları 16 - 17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecekken dönem sonu sınavı ise 28 - 29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak.
AÖF SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?
Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenir. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.
Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.