Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Mesajında şunları dile getirdi. Güzeloğlu ; “23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığında vatan topraklarının büyük bir kısmı hala düşman işgali altındaydı. Meclis hükümeti, Kurtuluş Savaşı'nın bütün kadrosunun, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün milletvekillerinin ve kurulacak yeni ordunun sürekli moralini yüksek tutacak, yüce milletimizin milli duygularını kabartacak, bir dizi çalışmalar içerisine girmişti. İşte bu noktada her satırında Türk milletinin yüce ruhunu simgeleyen ve kahraman Türk ordusuna ithaf edilen, Türk Milleti’nin Al-Yıldızlı Bayrağı ile birlikte bağımsızlığını simgeleyen İstiklal Marşımız; kurtuluş mücadelemizin anlatıldığı, yediden yetmiş yediye aziz milletimizin her ferdinin bu sürecin içinde olduğu bir kahramanlık hikâyesinin destansı anlatımı olarak hayat bulmuştur. İstiklal Marşımız milletimizin gönlünde sarsılmaz ve vazgeçilmez bir öneme sahiptir. İstiklal Marşımız, bizi biz yapan, bir anlamda birliğimizi ve beraberliğimizi bir arada tutan, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan en önemli milli değerlerimizdendir.”
Güzeloğlu; “Mehmet Akif Ersoy ise, İstiklâl Marşımızı yazabilecek bulunduğu dönemin en ideal insanıydı. Çünkü İstiklâl Marşı yazan şairler içinde; hem milletinin var olma mücadelesine katılmış bir kahraman, hem milletinin dilini bu kadar iyi kullanan bir yazar, hem bilgi ve kültür düzeyi yüksek kimliğiyle çağının tanığı ve vicdanı olan bir aydın, hem toplumunun değerlerini ve kişisel ahlakını sağlam bir duruş ile kendi şahsında bütünlemiş bir ahlak adamı, hem İstiklâl Marşını arzu ve talep eden meclisin üyesi bir milletvekili hem de İstiklâl Marşı'nı yazmadan önce de ülkesinin büyük bir şairi olarak tanınan ve bütün bu özellikleri kendi şahsında toplamış başka biri daha yoktu. Bu kadar kendisi olabilen, yüksek ahlâk sahibi, mütevazı ve ilkeli, entelektüel kapasitesi son derece yüksek, toplum için yazan, şiiri şiir yapan özelliklerden vazgeçmeyen, Türkçe’nin bütün inceliklerini ustalıkla kullanan, yaşadığı dünyanın farkında bir şair olarak Mehmet Akif Ersoy tüm çalışmaları ile bir milli şairdi. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünü ve İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy’u anarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu büyük destanı bizlere armağan eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun..."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz