YURTHABER

Denizli
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dört kişiyle treyler yaptı, şimdi kamyon üretmek istiyor

Denizli’de bulunan Çetin Karasor firması, dört kişilik ekibi ve KOSGEB desteğiyle treyler (yarı römork) yapmayı...

Dört kişiyle treyler yaptı, şimdi kamyon üretmek istiyor

Denizli’de bulunan Çetin Karasor firması, dört kişilik ekibi ve KOSGEB desteğiyle treyler (yarı römork) yapmayı başardı. 1967 yılında karoser imalatı ve tadilatı yapılmak amacıyla kurulan şirket, zaman içinde ürün yelpazesini genişleterek kapalı çelik sac kasa, frigofrik polyester kasa ve damper kasa imalatına geçti.
Eski banka memuru olan firma sahibi Ahmet Çetin, babasının kamyon karosercisi olduğunu, treyler üretmek için istifa ederek bu işe başladıklarını söyledi. Çetin, “Beş yıldır, treyler üretebilir miyiz diye düşünüyorduk. Projemizi KOSGEB’e sunduk. 180 bin liralık yatırımve Konya’dan getirdiğimiz bir teknik elemanın desteğiyle Denizli’de imalatı olmayan treyler yaptık.” dedi. Treylerin altyapısını kendi imalatlarıyla oluşturduklarını, fren, dingil ve elektrik sistemleriyle ayak grubu gibi malzemeleri ise alarak montaj yaptıklarını anlatan Çetin, “Bakanlık tarafından yaptırılan denemelerden başarıyla geçtik. Böylece Denizli'de tekstil, mermer ve kablo imalat sanayisinin yanında yeni bir işkolu doğdu. Otomotivin bir kolu olan yarı römork imalatıyla yan sanayi birimleri ortaya çıkacak.” şeklinde konuştu.
Treyleri 2012 yılında seri üretime geçirdikten sonra kamyon üretimine başlamayı hedeflediklerini belirten Ahmet Çetin, şunları kaydetti: “Bizim ürettiğimiz treyler, ithal edilenlere göre 10 bin lira daha ucuz. Bunları yapmak, sanıldığı kadar zor değil. Bizim treyler, 6 bin 800 kg. ağırlığında. Bunu 6 tona düşürmeyi hedefliyoruz. Bunun için önümüzde en büyük engel ise eleman bulamamak. Acilen 10 kişi arıyoruz. İş-Kur'a ilan vermemize rağmen aylardır bulunamadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler