Mustafa SARIİPEK/MARMARİS Marmaris'in ilk alışveriş merkezlerinden olan Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı'ndaki Karacan Point Center, 2010 yılında bir banka tarafından alacaklarına karşılık mahkeme kararıyla satışa çıkarıldı. Alışveriş merkezini Üntaş Otelcilik A.Ş., satın alıp, ismini 'Blue Port' olarak değiştirdi. Aynı zamanda Golden Rock Otel'in de işletmecisi olan alışveriş merkezinin yeni sahibi İbrahim Altıntaş, kiracılarla bire bir görüşüp, yeni şartlarını iletti. 2004 yılından bu yana alışveriş merkezinin giriş katında hizmet veren Emniyet Döviz A.Ş.'nin sahibi Nafiz Kamadan, imzalatılmak istenen yeni kira sözleşmesindeki bazı şartlar nedeniyle anlaşmazlık yaşadı. Türk Kızılayı Marmaris Şube Başkanlığı görevini de yürüten emekli bankacı Kamadan'ın iddiaya göre, yeni kira sözleşmesini imzalamayı kabul etmemesi üzerine alışveriş merkezi tarafından döviz bürosunun vitrin ve kapısı önüne 1.5 yıl önce duvar örülüp, giriş çıkış engellendi.
Ailevi bir sorunun nedeniyle İstanbul'a gittiğinde işyerine giriş ve çıkışın duvar örülerek kapatıldığını belirten Nafiz Kamadan, "Yeni mal sahibinin istediği kiraya bir itirazım yok. Ancak, 6 ay sonrası için tahliye taahhütü imzalamam istendi. Bu taahütnamayi imzalamam, 'Tüm haklarımdan vazgeçiyorum" anlamına geleceği için kabul etmedim. En az 2 yıllık kira sözleşmesi ve tahliye belgesi imzalamayı önerdim. Kabul edilmeyince de ipler koptu. Yeni anlaşma olmadı. Ancak, ben 2010 yılında yaptığım sözleşmeye istinaden düzenli olarak kiramı ödemeye devam ettim. Bunun karşılığında Üntaş A.Ş. tarafıma kira bedeli faturası kesildi. Yani kiraya itiraz edilmediği gibi, tahliye davası da açılmadı" dedi.
1.5 yıldır işyerine giremediğine de dikkati çeken Kamadan, "Bütün kıymetli evrak ve belgelerim içerde kaldı. Marmaris Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açtığım kira akdine aykırı hareket etmekten dolayı doğan zararın karşılanması ve duvarın yıkılarak işyerinin açılması için davası karşı tarafın yalan, yanlış beyanları nedeniyle bir türlü sonuçlanmıyor. Duvarı, beni oyalamaları nedeniyle 6 aylık yasal süresi içinde yıkmadım. Şimdi yıkmam halinde ise avukatlarımdan öğrendiğim kadarıyla suçlu duruma düşebilirim. Bu yaşadıklarımı haklarımı gasp olarak niteliyorum. Çünkü, bütün taahütlerini yerine getiren bir işyeri sahibiyim. Hazine Müşteşarlığı'na bağlı olarak çalıştığım için işyerimi kapalı tutabileceğim süre sınırlı. Ruhsatımın iptal olmaması için mecburen ekstra masraf yapıp, başka bir yere yeni döviz bürosu açmak zorunda kaldım" diye konuştu.
"CAMLARI ZARAR GÖRMESİN DİYE DUVAR ÖRDÜK"
Alışveriş merkezinin sahibi İbrahim Altıntaş ise tadilat yaparken camlarına zarar gelmemesi için döviz bürosunun önüne duvar ördüklerini belirtip, "İşyeri sahibi bu duvarı yıkabilir. Zaten konu mahkemeye taşınmış durumda. Daha fazla konuşmak istemiyorum" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz