HABER

Doyurucu sahur menüleri

Ramazan ayına özel iftar menülerinden sonra sahur menülerini de sizler için hazırladık. Gün boyu süren açlığa ve susuzluğa karşı tok tutan sahur menülerini haberimizde bulabilirsiniz.

Doyurucu sahur menüleri

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftara ne pişirsem? sahura ne yapsam? soruları bitmiyor. Sizlere Ramazan ayı boyunca İftar menüleri ve sahur menüleri seçenekleri sunacağız. Hem doyurucu, hem pratik sahur menüleri sizi gün boyu tok tutmaya yetecek. İşte komposto tariflerinden, reçel tariflerine, yumurtalı tariflerden, börekelere kadar bir çok seçenek bulacağınız sahur menüleri...

Pişi tarifi

2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı yaş maya, 1 tane kesme şeker, 1,5 çay kaşığı tuz, Aldığı kadar ılık su. Kızartmak için sıvı yağ

Unu yoğurma kabına koyup ortasını açın. Ortasına maya, şeker, tuz ve azar azar su ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bezelerin içine peynirli maydonozlu harcı koyun. Yağı tavaya koyup kızdırın.(kabarması için yağ kızgın olmalı ) hamurları kızgın yağda kızartın.

Peynirli Omlet Tarifi

3 tane yumurta, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 kahve fincanı süt, Beyaz peynir (100 gram), bir miktar maydanoz, karabiber, pulbiber, kekik, nane.

Çukur bir kaba yumurtaları kırın sütü ilave edin tel çırpıcı ile çırpın. Sonra sırası ile yıkayıp incecik kıydığınız maydanozu, baharatları, tuzu ve ilave edin karıştırın. Son olarak rende yaptığınız beyaz peyniri ilave edin karıştırın. Teflon bir tavaya yağı ilave edin. Yağ eriyince yumurtalı karışımı tavaya dökün. Kısık ateşte pişmesini bekleyin.

Çilek reçeli

1 kg çilek, 6,5 su bardağı toz şeker, 1 limon.

Küçük ya da orta boy çilekleri ayıklıyoruz. Büyük boy çelik tencereye çilekleri koyuyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Şeker eriyince orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Kaynadıktan 25 dakika sonra limonunu sıkıyoruz. Reçeli pişirirken tahta kaşıkla bir tabağa biraz reçel koyup kıvamını kontrol ediyoruz. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldığımız reçeli, tenceresiyle beraber soğuk suya alıyoruz. Olabildiğince hızlı bir şekilde soğutuyoruz ki rengi kararmasın. Mümkünse buzlu su üstüne alıp soğutuyoruz. Reçel, tenceresinde tamamen soğuyunca kavanozlara koyuyoruz. Serin yerde muhafaza ediyoruz.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler