Mersin Toros Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Nedim İnce, ‘Sağlık Olsun’ ve ‘Hayata Dair’ adlı kitaplarını hastanede görev yapan meslektaşları için imzaladı.
Toros Devlet Hastanesi’nde 27 yıldır görev yapan Dr. Nedim İnce, ikinci imza ve söyleşi gününü hastanedeki çalışma arkadaşlarıyla gerçekleştirdi. Dr. İnce, etkinlikte çalışma arkadaşlarının kendisinden övgüyle söz etmeleri karşısında heyecanını saklayamadı. Meslektaşlarının, İnce’nin kişiliği ve çalışmaları üzerine yaptıkları konuşmaların ardından söz alan Toros Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Süleyman Ülger, “Eskiden ‘Tıp Fakültesi’nden her şey çıkar ama arada bir doktor çıkar’ derlerdi. Eğitim sisteminin ve insanların değişmesi sonucu tıp fakültesinden çok sayıda doktor çıkıyor ama nadir de olsa sanatçı çıkıyor. Dr. Nedim İnce de bunlardan biri. Kendisiyle aynı hastanede görev yapmak benim için ayrı bir keyif. Hastanemizde verdiği hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hizmetlerini böyle bir şeyle de taçlandırması ayrı bir güzellik” dedi.
Arkadaşlarının övgü dolu sözlerinden oldukça etkilenen Dr. İnce ise 27 yıldır çalıştığı, nefes aldığı bir hastanede, arkadaşlarıyla birlikte ürettiği, sevindiği, üzüldüğü bir ortamda bulunmanın kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Kendisini yalnız bırakmadıkları için meslektaşlarına teşekkür eden İnce, bu söyleşide çok mutlu günlerinden birini yaşadığını vurguladı. Yazı macerasına nasıl başladığını paylaşan Dr. İnce, “Ben bir yandan doktor olma çabasını sürdürürken diğer yandan sanat, eğitim ve kültürle ilişkimi sürdürmeye çalıştım. Yazı maceram aslında çok eskilere dayanıyor. 1994 yılında Yelken İhtisas Yat Kulübü Başkanı iken çıkardığımız bir bültene düzenli yazı yazmak gerekiyordu. Bir mecburiyetten başladı” diye konuştu.
2003 yılından itibaren bir arkadaşının gazetesinde düzenli yazmaya başladığını aktaran İnce, Sağlık Olsun kitabındaki denemelerin o gazetede kaleme aldığı yazılardan oluştuğunu belirtti. Daha sonra başka bir gazetede Hayata Dair köşesini yazmaya başladığını anlatan İnce, “Başlangıçta kitap yazmak benim için hayal bile değildi. Ama yazılar artmaya başlayınca ‘neden kitap olmasın’ diye bir fikir tatlı tatlı uç vermeye başladı. Hele yazı konuları artıp, bir sınıflandırmaya uygun hale gelmeye başlayınca bu hayal kendini gerçekleştirmek için beni daha çok sıkıştırmaya başladı. Karşı konulmaz duruma geldi. Bunun yaşama geçirilmesi için 2 yıl önce başlayan yazıların seçilmesi, sınıflandırılması, düzeltilmesi süreci ve daha sonraki işlemler ben Kanada’da İngilizce eğitimiyle boğuşurken kitaplar burada basılıyordu” ifadelerini kullandı.
Dr. İnce kitap yazmaya nasıl heves ettiğini ise şu sözlerle anlattı: “Kitap neden önemli, neden bu kadar arzu ettim, kitaba neden bu kadar heves ettim? En önemlisi sanatçılara çok özenirdim. Bir şiir yazıp sevdiğine ithaf ediyorlar. Bir beste yapıp sevdiğine ithaf ediyorlar. Bir kitap yazıp sevdiğine ithaf ediyorlar. Bunun beni heyecanlandıran, çok çeken bir yanı vardı. En çok bunun için bir kitap yazmayı istiyordum. Sevdiklerime ithaf edebilmek için istiyordum. Çok şükür bunu gerçekleştirdim. Yaşama geçirebildim. İnsan bu dünyadan göçse bile kitaplar arkada kalıyor. Belki de kitap yazma konusundaki arzularımın altında yatan neden buydu. Bu da gerçekleşmiş oldu.”
Konuşmaların ardından Dr. İnce, hastanede görev yapan çalışma arkadaşlarına kitaplarını imzaladı. Etkinlik sonrası bir de kokteyl düzenlendi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz