Erçelebi, din eğitiminin sevgi temelleri üzerinde kurulmasını ve başat olan güzelliğin, sevabın, cennetin öne çıkarılması gerektiğini, gençlere ve çocuklara Allah korkusundan çok Allah sevgisini aşılanmasının gerektiğini, din eğitimi verenlerin de pedagojik formasyondan geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Erçelebi konuşmasında, 13. yüzyılda Anadolu aydınlanmasını gerçekleştiren Hoca Ahmet Yesevi, Hünkar Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli, Mevlana Celaleddin Rumi ve Yunus Emre'nin görüşlerinin ve değişlerinin ders kitaplarında yer alması gerektiğini, aynı zamanda 23 Nisan 1920 Cuma günü, Cuma namazından sonra dualarla TBMM'nin açıldığını ve TBMM Başkanı sıfatıyla Gazi Mustafa Kemal'in 7 Şubat 1923'te Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nde vermiş olduğu hutbeyi hatırlatarak, Atatürk'ün emriyle bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurulduğunu, o nedenle Atatürk'ün de İslam dinine hizmet edenler arasında bu kitaplarda yer alması gerektiğini söyledi.
Laiklik ilkesinin de genç kuşaklara çok iyi anlatılması gerektiğini ve laikliğin dini devletten, devleti de dinden koruduğunu, bu nedenle laikliğin özgürlük olduğunu dile getiren Erçelebi, "En büyük günah devlet hazinesine el uzatmak, insanlar arasında ayrımcılık yapmak ve kul hakkı yemektir" dedi.
Erçelebi, "Türkiye'de ezan dinmiyorsa, bayrak inmiyorsa bu vatansever milliyetçi yurttaşlarımızın sayesindedir. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almak ahlaken ayıp, dinen günah, hukuken suçtur" dedi. (ANKA)
(HM/ÖZK)