YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dsp Genel Sekreteri Hasan Erçelebi:

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini bildirerek, “Dokunulmazlıklara dokunmayan vekiller, terör suçuna...

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini bildirerek, “Dokunulmazlıklara dokunmayan vekiller, terör suçuna ortak olmuş demektir” dedi.

Erçelebi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Terörün her gün vatan evlatlarımızı şehit ettiği şu son günlerde, Türkiye üzerine çeşitli senaryoların ABD’de hazırlandığını artık herkes biliyor. İktidar partisi ülkemizi savaşa sokmak için elinden geleni yaparken, TBMM’yi kapalı tutmakta adeta direnmektedir. Gaziantep’teki saldırı sonrasında musalla taşı başında bir araya gelen iktidar ve muhalefet, çözüm için masa başına oturmamakta inat etmektedir.

İktidar partisi, komşularımızla ilişkileri, özellikle Suriye ile yaşananları ‘iç politika malzemesi yapmayın’ diyerek hatalarını gizlemeye çalışmaktadır.

Başbakan’ın çok memnun olduğu (!) ana muhalefet partisi, iki Genel Başkan Yardımcısı’nı Hatay’da Suriye’den kaçan sığınmacıların bulunduğu kampa sokmadılar diye ‘serzenişte’ bulunmaktadır.

Milliyetçi olduğunu iddia eden ve Meclis’te grubu bulunan muhalefet partisi, teröristlerle temas halinde olan milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırmak için Anayasa değişikliği teklifi hazırladığını, adeta bir ‘kahramanlık destanı’ gibi anlatmaktadır.

Milletimiz bu kadar acı içerisindeyken sorunları çözmek yerine bu şekilde siyaset yapmak, şovdan başka bir şey değildir. Meclis’te bulunan siyasi partiler tahtrevalli oyunu oynamakta, milletin derdine çare olmamaktadır.

Ülkemiz savaşın eşiğindedir. Meclis’i çalıştırmayan iktidar partisini, vekillerini ülkemiz sınırları içindeki bir kampa sokmaktan aciz olan, teröre bulaşan milletvekilinin dokunulmazlığını yasal bir engel varmış gibi kaldırmayan ana muhalefet partisini Türk milletine şikayet ediyoruz.

Meclis’te grubu bulunan partileri ciddiyete ve üzerlerindeki sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu milletin şova değil, çözüme ihtiyacı vardır. Dokunulmazlıklara dokunmayan milletvekilleri, terör suçu işleyenlerin suçuna ortak olmuş demektir.“

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler