Bu konuda MHP'nin 'siyasi' davrandığını ve ülkeyi kilitlediğini, DSP ve ANAP'ın da Meclis'in çalışması konusunda bir irade birliği içinde olmadığını kaydeden Bekaroğlu, kendilerinin ise 'idam' ve AB konusundaki çizgilerinden sapmadıkları görüşünü ifade etti.
'İdam' konusunda MHP'nin Türkiye'yi ve hükümeti kilitlediğini belirten Bekaroğlu, kendilerinin DSP'nin teklifine karşılık iki öneri ortaya koyduklarına işaret etti. Bunlardan bir tanesinin TBMM'de AB düzenlemeleri ile ilgili iki komisyon kurulması gerektiğini belirten Bekaroğlu, bu komisyonlardan bir tanesinin ivedi yasal düzenlemeler, diğerinin ise Anayasal çalışmalar yapması gerektiğini kaydetti. Bekaroğlu, komisyonlardan bir tanesinin Partilerarası Uzlaşma Komisyonu olabileceğini de ifade ettiği açıklamalarında, bu komisyonların ara vermeden çalışmalarını ve Meclis'in de Eylül ayında olağanüstü toplanarak bunları yasalaştırması gerektiğini vurguladı.
Basın mensuplarının sorularını cevpalandıran Bekaroğlu, AB yolunda Anayasal düzenlemelerin neler olduğu sorusuna 'ifade, düşünce ve inanç' özgürlükleri önündeki engeler olduğunu söyledi.
Bekaroğlu, bu teklifleri karşısında DSP'den ne cevap aldıkları sorusuna ise buna kendilerinin karar veremeyeceğini, diğer partilerle görüşmeleri ve onların görüşlerini almaları gerektiği yönünde olduğunu belirtti.
Bekaroğlu, AK Parti'nin Anayasa değişikliği teklifene destek verip vermeyecekleri sorusuna ise destek vermeyecekleri cevabını verdi.