ANKARA (İHA) - Seçimlerin ardından girdikleri TBMM'de 4 aya yakındır bulunan DTP milletvekillerinin özgürlükler, demokratikleşme, işsizliğin önlenmesi, ekonomik, sosyal veya kültürel konularını da içeren birçok konuda çalışma yapmaması dikkat çekti.
DTP 22 Temmuz seçimlerinin ardından TBMM'de 20 milletvekili gibi grup oluşturabilecek bir rakamla Meclise girdi. Yaklaşık 4 aydır da TBMM'de çalışıyorlar. Bu güne kadar özellikle demokratikleşme ve özgürlükler konusunda başta iktidar olmaz üzere devlete yönelik sert eleştirileri oldu. Bu konuda Meclis kürsüsü de dahil kendilerinin 'diyalog', 'barış' 'kardeşçe yaşama' arayışı içinde olduklarını söylediler. Bu tür konuşmaları hemen her zeminde yaptılar. Ancak yasama gibi güçlü bir kurumun çatısı altında bulunan ve birçok konuda çalışma yapabilecek olan DTP'li vekillerin, birçok haklarını kullanmamaları ve eleştiri getirdikleri konularda çalışma yapmamaları dikkat çekti. İçtüzük değişikliği gibi bütün partilerin üzerinde mutabık olduğu yasa değişiklik teklifi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile ilgili bir değişiklik teklifi dışında hemen hiçbir konuda yasamanın görev alanına giren ve milletvekillerinin hakları olan hemen hiçbir yasama aracı kullanmadılar.
DTP milletvekilleri arasında en çok dikkat çeken isim ise verdiği soru önergeleri ve altına attığı birkaç yasa değişiklik teklifiyle DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan oldu. Kaplan'ın bir teklifi Türk Ceza Kanunu'nda 301. maddenin kaldırılmasını öngörüyor. Diğer DTP'li milletvekillerinin ise yasama, denetim konularında hemen hiçbir çalışma yapmadıkları dikkat çekiyor.