KADIN

Düğünle İlgili Kurallar ve Planlama

Düğün seramonisinin kusursuz ve geleneklere uygun olmasını istiyorsunuz. Kendi düğününüzü en iyi kendiniz organize edebilirsiniz değil mi?

Düğünle İlgili Kurallar ve Planlama

Sharon Naylor

Düğün seramonisinin kusursuz ve geleneklere uygun olmasını istiyorsunuz. Kendi düğününüzü en iyi kendiniz organize edebilirsiniz değil mi? Bu çoğunlukla doğrudur ama kişiselleştirirken birkaç hata yapılabilir. İşte uzak durmanız gereken 5 hata ve öneriler..

  1. Geç kalmak. Partiye geç kalmak modaya uygun olabilir ama kendi düğününüze geç kalmak değil.. Özellikle sıcak bir yaz gününde, oturacak yer olmayan bir mekanda 'onları bekletmek' bir numaralı yapılan kutlama hatasıdır. Erken gelen misafirler için oturma yerleri mutlaka olmalı.. Programa uygun hareket ettiğinizden ve geç kalmadığınızdan emin olun. Programınızın 10 dakikadan fazla gerisinde olmayın. Geciktiğinizde düğünün geri kalan bölümünü riske atmış olursunuz, misafirlerinizin farklı planları olabilir, erken ayrılmak zorunda kalabilirler. Organizasyonda acele ettiğiniz için keyif alamayabilirsiniz.
  2. Dinsel törenin anlamlarının açıklammaması. Düğününüzde dinsel semboller ve uygulamalar varsa bunları önceden açıklamaları olarak yazın ve misafirlere verin. Böylece misafirleriniz düğün törenindeki uygulamarın dışında kalmamış olur. Misafirler neler olduğunu bilmekten hoşlanacaktır ve aileler inançlarını herkesle paylaşmaktan zevk alacaklardır.
  3. Mekan kurallarını açıklamamak. Bazı mekanların paltoları vestiyere bırakma, ağlayan çocukları tören sırasında salondan dışarı çıkar gibi kuralları vardır. Bunları önceden misafirlerle paylaşın. Ağlayan bebeklerin dışarı çıkarılması konusunda şöyle bir açıklama yapabilirsiniz; "Çocukları çok sevdiğimiz bu özel günümüze onları da davet etmemeizden belli. Ancak seramoni sırasında ağlama veya yaramazlık yapmaları durumunda çocuğunuzu bahçeye çıkarmanızı rica ediyoruz. Teşekkürler" Aileri kırıcı bir üslup kullanmamaya özen gösterin.
  4. Seramoni sırasında hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmak. Gelin ve damat üzerlerine yapıştırılan "imdat!" gibi şeyler yazan şaka kağıtlarıyla boğuşur, damadın arkadaşları ona ilk öpücüğünü vermek için yarışır. Resmi olmayan, aile içi düğünlerde bu şakalar klabul edilebilir ancak resmi bir düğün planlıyorsanız arkadaşlarınızı şaka konusunda uyarmalısınız. Böylece seramoni sırasında şakaları düşünmek zorunda kalmazsınız.
  5. Ailelerin yer konusunda münakaşa etmesini engellememek. Nikah memuruna doğru ilerlerken, ailelerin yer konusunda münakaşa ettiğini görmek sizi üzerdi öyle değil mi? Oturma sırasında ilk önce ailelere öncelik verilir. Arkadaşlarınız görebileceğiniz bir yerde sofa durabilir. Nikah memurunun yanına nereden gideceğinizi ve salonun neresinden çıkacağınızı iyi belirleyin.
YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler