Elektrik Mühendisleri Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülük Ormanları’na yapılan güneş panellerini yerinde inceledi.
Şehitkamil Belediyesi tarafından ‘Doğal Hayat Doğal Enerji’ sloganı ile hayata geçirilen güneş panelleri, üç parça halinde 170 adet panel sayesinde 150 kw’lık enerji üretimi sağlıyor. Projede üretilen enerji TEDAŞ’a verilip, kullanılan enerji tekrar geri alınıyor. Üç parçadan oluşan paneller sayesinde birinde oluşacak herhangi bir teknik arıza nedeniyle diğer iki parça devreye girerek kesintisiz enerji üretimi sağlıyor. Ayrıca son sistem teknoloji kullanılarak yapılan güneş panelleri, sim kartlar sayesinde anlık olarak saat ve günlük enerji üretimi ve enerjinin kullanımı hakkında bilgi veriyor.
Elektrik Mühendisleri Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte güneş panellerini yerinde inceledi. Başkan Fadıloğlu, panellerin çalışma sistemi ile ilgili Şube Başkanı Halil Uğur ve üyelere bilgi verdi. Bu projeyle yenilenebilir enerji kaynaklarının çok hızlı ve kolay bir şekilde faaliyete geçebileceğini belirten Fadıloğlu, “Bu proje sayesinde biz yaptığımız diğer projelerin enerji giderlerini buradan karşılıyoruz. Güneş enerji panelleri sayesinde yaklaşık 150 kw’lık bir enerji elde ediyoruz. Burada yaklaşık 170 adet panel var. Bu projeleri STK’lar ile birlikte yaygınlaştırmamız gerekiyor. Buradaki panellerin diğer bir özelliği de üç parça olması. Böylece birinde yaşanacak bir arıza, diğer iki panelleri etkilemiyor. Böylece kesintisiz enerji üretimini sağlamış oluyoruz" dedi.
Elektrik Mühendisleri Gaziantep Şubesi Başkanı Halil Uğur ise, “Bu proje hayallerimizi süsleyen bir projedir. Herkes sadece yenilenebilir enerjiden bahsediyor ama kimse faaliyete geçmiyor. Bu sebeple çok önemsediğimiz bir proje. Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nu yürekten kutluyorum. Yıllardan beri özlenen bir tablo. Bu projeyi bir an önce sanayicimize, diğer belediyelere anlatmamız gerekiyor. Sanayide onlarca dönüm kapalı alanı olan fabrikaların çatıları tam da bu tür projeler için. Ayrıca tarım alanlarında da kullanımını arttırmamız gerekmektedir. Avrupa’da yıllardan beri güneş tarlaları ile enerji üretiliyor. Doğaya zararı olmayan, en verimsiz alanların, arazilerin kullanılarak enerji üretimine katkı sağlayan bu projelerin sayısını arttırmamız için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.
Yönetim kurulu üyeleri ve Başkan Fadıloğlu, güneş panellerinde incelemelerde bulunduktan sonra biyolojik göleti gezdiler.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz