Dünya genelinde her yıl mart ayının sonunda, küresel ısınmaya dikkat çekmek için yapılan "Dünya Saati" isimli çevre etkinliğinde birçok ülkedeki sembol binalar karanlığa gömüldü.
İklim değişikliği başta olmak üzere kaynakların aşırı tüketimine karşı insanları bilinçlendirmek için 2007 yılında Avustralya'nın Sydney kentinde başlayan "Dünya Saati" kampanyası, kısa sürede dünya geneline yayılmıştı.
Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nca (WWF) 172 ülkede düzenlenen "Dünya Saati" etkinliğine, İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü ve Dolmabahçe Sarayı gibi sembolik eserlerin yanı sıra çok sayıda kurum, kuruluş ve kişi de destek verdi.
Vakfın, küresel iklim değişikliği başta olmak üzere çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla yürüttüğü kampanya kapsamında, Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı, Ayasofya Müzesi, Topkapı Müzesi ile bazı bankaların genel müdürlükleri, oteller, eğitim kurumları, sigorta şirketleri, alışveriş siteleri, İstanbul'daki birçok tarihi cami, 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklarını kapattı.
Bu yıl "60+" sloganıyla yola çıkan ve www.dunyasaati.org sitesi aracılığıyla bireylere ve kurumlara ulaşan kampanyaya, Beylerbeyi Camisi ile Ortaköy'deki Büyük Mecidiye Camii bu yıl ilk kez katıldı. Etkinliğin startı Ortaköy İskelesi'nde verildi. Burada bir araya gelen WWF-Türkiye üyeleri, üzerinde "60+" ve "Earth Hour" yazan tişörtler giydi ve harflerin yer aldığı dövizlerle "#DÜNYASAATİ" yazısını oluşturdu.
Akropolis - Atina
Empire State
Empire State
Big Ben ve İngiltere Parlamentosu
London Eye
Bangkok
Barcelona
Barcelona
Barcelona
Belarus Ulusal Kütüphanesi
Belarus
Belgrad
Beyrut
Brandenburg Kapısı
Cakarta
Kolezyum - Roma
Kolezyum - Roma
Kolezyum - Roma
Endonezya
Eyfel Kulesi
Eyfel Kulesi
Frankfurt
Hong Kong
Kremlin
Kremlin
Kuala Lumpur
Litvanya
Macaristan Parlamentosu
Madrid
Moskova
Mostar
Mostar
Mumbai
Oslo
Pekin
Pekin
Pekin
Puente Nuevo köprüsü - İspanya
Rio de Janeiro
Sydney
Sırbistan Parlamentosu
Taipei
Taipei