Yolculuk yasağının nedeni: Bilimsel deneyler
1963’te, İzlanda sularında bir sualtı volkanı patladı ve kısa bir zamanda 2.7 kilometrekarelik yeni bir ada oluştu. Burası, inanılmaz bir ada oluşumu ve yeni bir yaşamın başlangıcı olarak çeşitli ülkelerden çeşitli bilim insanlarının dikkatini hemen çekti.
Adını mitolojik bir karakter olan ateş devlerinin lideri Surtr’den alan Surtsey, bilimsel amaçlar için kullanıldı ve turistler için yasak bir bölge oldu.
Yolculuk yasağının nedeni: Zehirli yılanların çok olması
Brezilya kıyılarından 35 km uzaklıkta olan Ilha da Queimada Grande, gerçek bir cennet gibi görünüyor. Hayatınız pahasına burayı gezebilirsiniz, çünkü ada zehirli yılanlarla kaynıyor. 43 kilometrelik alanında tahmin edilen yılan sayısı 4000. Bunların en tehlikelilerinden biri Bothrops Insularis, bilinen adıyla altın engerek.
Altın engereğin, diğer engereklere göre zehri 5 kat daha güçlü ve ısırdığı zaman neredeyse anında ölüme sebep oluyor. Bu nedenle Brezilya’daki yetkililer, aynı zamanda Yılan Adası olarak anılan Ilha da Queimada Grande’ye turist ziyaretlerini yasaklamış durumda.
Muhtemelen Ziyaret Etmek İstemeyeceğiniz Dünyanın En Tehlikeli 10 Yeri
Yolculuk yasağının nedeni: Aborjinler'in saldırganlığı
Bengal Koyu’ndaki adalardan biri olan Andaman Adaları, tehlikeli Sentibelese yerlilerinin evi. Bu topluluk uygarlıktan epeyce uzak kalmış olup, herhangi bir girişime karşı direnç gösteriyor. Bilim insanlarına göre Aborjinler, 60000 yıldır modern insanlıktan uzakta yaşıyorlar.
Bu insanlar aktif olarak kendi bölgelerini koruyorlar. Örneğin 2004’te, tsunami sonrası adalar arasında uçarak yerel halkın yardıma ihtiyacı olup olmadığını anlamaya çalışan bir Hint devlet helikopterini oklarla vurdular. Son kurbanları ise bazı kayıp balıkçılar: Öldürülmelerinden sonra Hindistanlı yetkililer, insanları Sentinelese yerlilerinden ve onların bölgelerinden uzak durmaları konusunda uyardı.
Yolculuk yasağının nedeni: Sadece elit kesime özel olması
Ülkenin en önemli mabedi; tapınaklar topluluğu olan Ise Jingu. Ana tapınak, yüksek tahta çitlerle çevrilmiş ve sadece üst düzey din adamları ile kraliyet ailesi mensupları içeri girebiliyor. Ancak 1945’e kadar Ise’ye girmek günümüzdekinden bile daha zordu: Mabet, dış dünyadan Miyagawa Nehri hattıyla izole haldeydi ki bu nehir kutsal toprakları sıradan topraklardan ayıran bir simgeydi. Nehri geçmek keşişler için kesinlikle yasaktı: İnanışa göre, keşişlerin nehri geçmesi mabedin kutsallığını bozacak ve bütün Japonya bu durumdan zarar görecekti.
Yolculuk yasağının nedeni: Biyolojik silah denemeleri
1942 yılında İngiliz hükümeti, biyolojik silahları, özellikle de şarbonu test etmek için İskoç adası olan Gruinard’ı satın aldı. Deneyler sırasında şarbonun, bölgede uzun bir süre boyunca kirlenmeye yol açtığı ve ölümlerin % 95’inden sorumlu olduğu ortaya çıktı.
1980’lere kadar ada, gezegen üzerindeki en ölümcül yerlerden biriydi. Sonunda, 1986 yılında bilim insanları adayı temizlemeye başladı ve 1990 yılında ada temiz ilan edildi. Yine de kimse oraya yerleşmedi. Uzmanlar şarbon sporlarının ada toprağında kaldığını, bu sebeple yüzyıllar boyunca adanın yaşama uygun olmayacağı konusunda uyarılarda bulundu.