Bu doğa harikası manzaranın sahibi olan kent, bundan tam 461 yıl önce insanlık tarihinin gördüğü en büyük depremlerden birini yaşamış.
23 Ocak 1556'da Kuzey Çin'de gerçekleşen, 8 ölçeğindeki depremde tam 830.000 kişi hayatını kaybetmiş.
Doğu Pakistan'ı esir alan Bhola Hortumu, 12 Kasım 1970'te Bangladeş nüfusunun tam %45'inin hayatını kaybetmesine sebep olmuş.
Ülkece hortumlara, depremlere ve tsunamilere alışkın olan Hindistan, tarihindeki en büyük doğal felaketlerden birini 1839 yılında yaşamış.
Şu anda dünyanın en büyük ekonomierinden biri olan, ne var ki tarihi doğal felaketlerle dolu olan Hindistan'ın başından geçen bir başka büyük hadise; 4 yıl süren Büyük Hindistan Kıtlığı.
Çin'in coğrafi merkezinde bulunan Henan Bölgesi, bundan yaklaşık 1000 yıl öncesine kadar Çin'in en gelişmiş, en endüstriyelleşmiş bölgesiymiş. Ta ki Henan'ın ortasından geçen Sarı Irmak taşmaya karar verene kadar.
Şu sıralar hiç de doğal olmayan felaketlerle uğraşan iki Ortadoğu ülkesi, tam 800 yıl önce ortak bir acıyı paylaşmışlar...
Paçasını felaketlerden kurtaramayan bir diğer ülke de Çin.
İrlanda'da 1845-1852 yılları arasında yaşanan patates kıtlığı, ülke nüfusunun dörtte birinin hayatını kaybetmesine sebep olmuş.
Bir Çin daha, bu ise en kötüsü.
Ne deprem, ne hortum, ne sel, ne de kuraklık... İnsanlık tarihinin yaşadığı en ölümcül doğal felaket, İspanyol gribi.
1918-1919 yıllarında yaşanan bu felaket salgını, ticaret gemileri ile neredeyse tüm dünyaya yayılmış. En çok ölüme Hindistan'da sebep olan (16 Milyon insan), Amerika'da bile 650.000 kişiyi öldüren İspanyol gribi; tüm dünyada 100 Milyona yakın sayıda insanın ölümüne sebep olmuş...