Japonya Deniz-Dünya Bilim ve Teknolojileri Teşkilatı’nda çalışan Dr. Haruna Sugahara ve Nagoya Üniversitesi’nden Dr. Koichi Mimura’nın yayınladıkları bir araştırmada, panspermia, yani Dünya’daki yaşamın asteroid ve kuyruklu yıldızlar vasıtasıyla başlamış olabileceğine dair ciddi kanıtların olduğu söyleniyor.
Bilimadamları Dünya’da yaşam oluşturmak için gerekli karbon ve su molekülleri bulunmazken sürecin nasıl başlangıç yaptığını sorguluyorlar. Buluntulara göre, yaşamın en önemli adımlarından biri olan peptit oluşumu, dünyaya çarpan gök cisimleri sayesinde oldu.
Bu gök cisimleri, Dünya’daki aminoasitlerin peptitlere dönüşmesine sebep oldular, en azından Sugahara ve Mimura’nın buluntuları bunun mümkün olduğuna işaret ediyor. Elde edilen deney verilerine göre, bir çarpışma sayesinde oluşan peptit sayısı bugüne kadar doğal yollarla olutşuğu sanılan sayıyla aynı seviyede. Bu deney, daha önce gerçekleşen kuyruklu yıldız verileriyle de örtüşüyor. Örneğin yakın zamanda başlayan Rosetta görevi, kuyruklu yıldızların halihazırda materyal bakımından zengin olduğuna işaret etmişti.