Mardin'de 125 yıllık tarihi PTT binası, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Uygulama Oteli'ne dönüştürülüyor.
1890 yılında Ermeni mimarbaşı Sarkoz Lole tarafından yapılan tarihi bina, uzun yıllar PTT binası olarak hizmet verdi. 2010 yılında Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Uygulama Oteli için PTT tarafından üniversiteye 10 yıllığına kiralanan bina; 2011 yılında dünyada görülmesi gereken 10 postane listesinde 7’ci sırada yer alıyor. Binada restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'na uygulama alanı olarak tahsis edilen ve 1890 yılında Mimarbaşı Sarkoz Lole tarafından yapılan tarihi binanın, PTT Genel Müdürlüğü'nden 10 yıllığına kiralandığını söyledi. Tarihi binayı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Uygulama Oteli'ne dönüştürülmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Omay, "Turizm ve eğitimin birleştirilerek, turizmin sahip olduğu potansiyelin daha da gelişmesinde üniversite olarak büyük katkı sunmayı hedefliyoruz. Mardin; yeniden keşfedilmiş kadim bir kent. Geçmiş medeniyetlerin sosyal, kültürel ve ekonomik zenginlik ile ihya ettiği topraklar, şimdi turizm sektörünün gelişimi ile daimi hoşgörünün merkezi olmanın avantajını, yeniden kalkınmanın mihengine çevirme çabasında.” dedi
Turizm merkezi olma gayretindeki bölgelerin sahip olmayı düşledikleri en önemli avantajın insan kaynağı olduğunu anlatan Omay konuşmasına şöyle devam etti.” Sürekli gelişen turizm sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda iyi eğitilmiş personel yetiştirmek birinci hedefimiz olacak. Ancak bununla birlikte turizmin etkilerini değerlendirirken sadece gelir getirici özelliklerini değil, sosyal ve kültürel açıdan meydana gelen etkilerin incelenmesine de büyük önem veren bir anlayış içerisindeyiz. Öğrencilerimizi de bu anlayış doğrultusunda yetiştirirken, kapitalizmin sığ bakışı ile ortaya çıkan 'müşteri' yerine 'misafir', ırkçı çağrışımları yapan 'yabancı' tanımlamasından kurtulup, özgürlük, eşitlik, kardeşlik yolunda verilmiş kadim söz üstüne kurulan, daha naif bir bakış ortaya koyan 'turist' kavramına uygun bir anlayışı eğitimimizde esas alacağız. Öğrencilerimizi mesleki derslerin dışında; tarih, sosyoloji, psikoloji, sanat ve kültür ağırlıklı bir müfredat bekliyor. Bina 143 metrekare kapalı ve 517 metrekare açık alana sahip. Butik otel tarzında, öğrenciler için uygulama alanı olarak faaliyete başlayacak olan bu tarihi yapıyla, şehrin ayrılmaz bir parçası olan Artuklu Üniversitesi'nin şehirle bütünleştiğinin de bir göstergesidir. Önümüzdeki yıl içerisinde eğitime açmayı hedefliyoruz.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz