HABER

Dünyanın ilk akciğer kanseri aşısı üretildi

Kübalı bilimadamlarının geliştirdiği ilk akciğer kanseri aşına onay verildi. Küba'daki hastanelerde kullanılmaya başlanan "Cimawax EGF" adlı aşı, akciğer kanseri hastalarının yaşam süresini ortalama 4-5 ay hatta bazı hastalarda daha fazla uzatıyor.

Dünyanın ilk akciğer kanseri aşısı üretildi

Klinik araştırmalar, aşının hastaların hayatta kalma oranını ve yaşam kalitesini artırdığını ortaya koyuyor. Kübalı bilimadamları, aşının akciğer kanseri tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçlarının aksine fazla bir yan etkisi de olmadığını söylüyor. Zira aşı sadece kanserli hücreleri hedef alıyor. Kemoterepi tedavisinde görülen yan etkilerden biri saç dökülmesi. Oysa aşı bu tarz yan etkilere yol açmıyor.

YETKİLİLER, HASTALARI DA KÜBA'YA DAVET EDİYOR

Yetkilliler, diğer ülkelerdeki akciğer kanseri hastalarının da Küba'ya tedaviye gelebileceğini söyleyerek, "Bu aşı sadece Küba'daki hastanelerde kullanılacak, eczanelerde satışa sunulmayacak ama ABD'dekiler hariç. Küba'ya 1962'den bu yana ambargo uygulayan ABD vatandaşlarına seyahat yasağı uygulanıyor." dedi.

AŞININ FİYATIYSA HENÜZ BELİRLENMEDİ

Bazı uluslararası ilaç şirketlerine lisans verildiği, ancak üretimin Küba'da yapılacağı belirtiliyor. 50 kadar araştırma ve geliştirme merkezi bulunan Küba, biyo-teknolojide dünyanın öncü ülkeleri arasında yer alıyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler