HABER

Dünyayı değiştiren 10 icat

Geride bıraktığımız yüzyıl, insanın günlük yaşamını ciddi şekilde değiştiren pek çok icada tanık oldu. İşte onlar arasında en etkili olan 10 icat.

Dünyayı değiştiren 10 icat

Geride bıraktığımız yüzyıl, insanın günlük yaşamını ciddi şekilde değiştiren pek çok icada tanık oldu. İşte onlar arasında en etkili olan 10 icat.


1908: Fort Model T Ford'un "Model T" arabasını üretmesiyle insanlık tarihinde ilk kez motorlu araçlar bireyler tarafından satın alınabilir hale geldi.


1928: Penisilin Alexander Fleming'in penisilini icadı öncesinde frengi, kangren ve ateşli romatizma gibi hastalıklar insanları öldürmeye yeterli oluyordu. Penisilinin icadı tıpta antibiyotiklerin kullanımını başlattı.


1954: Nükleeer enerji 1954 yılında Sovyetler Birliği'nin Obninsk kentinde ilk nükleer enerji santrali devreye girdi. Günümüzde dünyanın enerji ihtiyacının yüzde 16'sını nükleer santraller sağlıyor.


1961: Uzay yolculuğu 12 Nisan 1961'de Sovyet Kozmonot Yuri Gagarin uzaya giden ilk insan oldu. ABD ile Sovyetler arasında uzay yarışını başlatan bu gelişme aynı zamanda iletişim uydularında da devrime yol açtı.


1969: Concorde Dünyanın ilk sesten hızlı giden yolcu uçağı olan Concorde, Londra ile New York arasındaki yolculuğu 7 saatten 3 saate indirdi.


1979: Walkman Sony 1979 yılında Walkman'ı piyasaya sürerek insanların müzik dinleme alışkanlıklarını tamamen değiştirdi. Bundan böyle insanlar yürürken, çalışırken veya spor yaparken müzik dinleyebilecekti.


1989: İnternet Tim Berners birbirine bağlanmış bilgisayarlardan oluşan bir ağ geliştirerek dünyayı sonsuza dek değiştirdi.


1996: Klonlama Bilim insanları ilk kez bir memeliyi başarıyla klonlayarak genetik biliminde çığır açtı.


2001: iPod iPod icadından önce müzik dinlemenin tek yolu CD, kaset ve plak idi. iPod bütün bunu değiştirerek insanların binlerce şarkıyı yanlarında taşımalarına olanak tanıdı.


2013: Biyonik uzuvlar Sol elini bir kazada kaybeden Dane Sorensen, kolundaki sinir uçarına bağlanan biyonik protez ile dokunduğu objeleri hissedip protezi istediği gibi kontrol edebiliyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler