HABER

Dürüstlüğün cezasını çekiyor

Futbol hakemi, eşcinsel olduğunu açıklamasının ardından maçlara çıkarılmadığı gerekçesiyle dava açtı.

Dürüstlüğün cezasını çekiyor

Eşcinsel olduğu gerekçesiyle maçlarda görevlendirilmediğini öne süren futbol hakemi Halil İbrahim Dinçdağ'ın, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) karşı açtığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

Dinçdağ, Sarıyer Adliyesi'ndeki ilk duruşmaya avukatı Fırat Söyler ile birlikte katıldı. 31 Mayıs 2011 tarihine ertelenen duruşmanın ardından adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan avukat Fırat Söyler, "14 yıldır futbol hakemliği yapan Halil İbrahim Dinçdağ, askeriyeden 'psikoseksüel bozukluk' raporu almasından dolayı bir sıkıntı yaşamakta. Federasyonun çok ciddi sorumlulukları söz konusu. Bundan dolayı federasyon aleyhine maddi ve manevi tazminat davaları açtık. Bundan sonraki dava 31 Mayıs'ta görülecek" diye konuştu.

Söyler, duruşmada karşılıklı olarak dava dilekçelerinin tebliğ edildiğini belirterek, Halil İbrahim Dinçdağ'ın bu olaydan sonra hiçbir şekilde çalıştırılmadığını savundu. Dinçdağ'ın çalıştırılmamasının sebebinin eşcinsel olması olduğunu belirten Söyler, "Türkiye'de eşcinsellere karşı ciddi bir ayrımcılık var. Davanın açılması şartlarından birisi de buydu. Halil İbrahim, bu durumunu mahkemede dile getirdi. Yargılama sonrasında bu ortaya çıktı. Halil İbrahim Dinçdağ eşcinsel kimliğinden dolayı çalıştırılmıyor ve ciddi bir ayrımcılığa maruz kalmaktadır. Durum bundan ibarettir. Şartlar oluşursa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gidilmesi söz konusu olacaktır" şeklinde konuştu.

Halil İbrahim Dinçdağ ise 2009 yılından itibaren Türkiye'de bu özel durumdan dolayı gündeme geldiğini ifade ederek, "Bu yüzden hiçbir işte çalışamıyorum. Gerek futbol hakemliği, gerekse daha önceden yapmış olduğum radyo programcılığını yapamıyorum. Hiçbir iş başvurum kabul edilmiyor. O nedenle söyleyecek çok fazla bir şey yok" dedi.

Avukat Fırat Söyler ayrıca temel sıkıntının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) eşcinsel erkeklere "psikoseksüel bozukluk" raporu vermesi olduğunu savunarak, "Artık bunun değişmesi gerekiyor. Tabii ki buna bağlı olarak da iş hayatında bu insanların çok ciddi sıkıntıları oluyor. En bariz örneği de Halil İbrahim'dir. Hakemlik yapamıyor. 16 yıl radyo programcılığı yapmasına rağmen şu anda yapamıyor. Sosyal çevreden de dışlanmış durumda. Bu da tamamen eşcinsellere olan önyargıdan kaynaklanıyor" diye konuştu.

İHA

En Çok Aranan Haberler