YURTHABER

Çanakkale
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Duygular duvara asıldı

Çanakkale’de Orhan Karatay’ın, işlettiği kahvenin duvarları, üzerlerinde not ve duyguların yazıldığı binlerce kağıt parçasıyla doldu.

Duygular duvara asıldı

Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’nde dibek kahvesi ve sakızlı muhallebisi ile ünlenen Orhan Karatay’ın, 24 yıldır işlettiği kahvenin duvarları, üzerlerinde not ve duyguların yazıldığı binlerce kağıt parçasıyla doldu.

Dünyanın en sulak ve kaynakları bol 4 büyük adasından biri olduğu ileri sürülen Gökçeada’daki, 20 yıldan bu yana 80 yaşındaki Orhan Karatay’ın işlettiği kahve, dibek kahvesi ve sakızlı muhallebisi kadar, üzerlerinde notlar ve anıların yazıldığı binlerce kağıt parçasının asıldığı duvarlarıyla da ünlü. Gökçeada’ya yerleşmeden önce, İstanbul’da özel bir şirkette gemi kaptanlığı yapan Orhan Karatay, bu nedenle 40 yaşında yaptığı evliliğinin ardından, işi gereği 4 çocuğu ile bir süre Almanya’da yaşadı.

Emekli olduktan sonra İstanbul’a dönen Karatay, aradığını bulamayınca Gökçeada’ya yerleşti. Burada bir süre otel ve lokanta işleten Orhan Karatay’ın daha sonra açtığı kahvesinde yaptığı adaya özgü dibek kahvesi ve sakızlı muhallebisi ile kısa sürede ünlendi. Gökçeada’ya iki kilometre uzaklıktaki Zeytinli Köyü’nün eski Rum taş evleri ve arnavut kaldırımlarını geçerek ’Orhan Karatay Yeri’ne ulaşanlar, özel dibek kahvesi içip, sakızlı muhallebi yeminin keyfini çıkarıyor.

Güler yüzlülüğü ve içtenliğiyle tanınan, aynı zamanda manken Nefise Karatay’ın da babası olan Orhan Karatay’ın kahvesine 20 yıl önce gelen bir müşterinin, duyduğu memnuniyeti içeren duygularını ve notlarını bir kağıt parçasına yazarak duvarlarından birine asması bir geleneği başlattı. O günden bu yana ’Orhan Karatay’ın Yeri’ne gelenler, kahve duvarlarını, üzerlerinde not ve duygularını yazıp astıkları binlerce kağıt parçasıyla, hatta fotoğraflarıyla doldurdu. Not yazanların büyük bölümü memnuniyetini dile getirirken, aşklarını yazanlar da oluyor.

Orhan Karatay, duvarlara bugüne kadar 100 binden fazla not yazılı kağıdın asıldığını belirterek, "Belli zamanlarda duvardaki kağıtları, yenilerine yer açılması için çıkartıp koliler içinde saklıyoruz. Asılan kağıtlardan hiç biri atılmadı" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler