Yeni teşvik yasasının Düzce'ye getirisinin neler olacağı düzenlenen toplantıda değerlendirildi. Toplantıya Düzce Milletvekillileri Fevai Arslan, Osman Çakır, DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, MÜSİAD Düzce Şubesi başkanı Selçuk Sönmez, 1. ve 2. OSB başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu Düzce için yeni bir dönemin başlangıcında olduklarını belirterek "Düzce 5084 sayılı teşvik den sonra olabilecek en iyi desteği almış bulunmaktadır. Bizler şimdi Düzce için daha fazla kenetleneceğimiz günlere doğru ilerliyoruz. Bundan sonra sanayicisi, yerel yönetimleri, idari mülki amirleri, bürokratları, üniversitesi ve en önemlisi Düzce halkı ile daha fazla senkronize olmanın zamanının geldiğini düşünüyoruz. Bizler bundan sonra siyaset üstü düşünerek Düzce'nin sorunlarının güç birliğinde, ortak akıl ve çözüm yolları ile en kısa zamanda bertaraf edilmesinden yanayız" dedi.
Düzce Milletvekili Fevai Arslan Düzce'de 1. ve 2. sınıf arazinin çok olduğunu bu nedenle sanayi için arazi sıkıntısı çekildiğini belirterek "Düzce'de bir arazi sıkıntısı var. Bizde 1. sınıf ve 2. sınıf tarım toprağının oranı Türkiye oranına bakılırsa çok yüksektir. Bu nedenle sanayiye açacak arazimiz çok kıt. 1. ve 2. bölge diye ayrılan iki sanayi bölgemiz var. Oralarda da benim bildiğim kadarıyla bir tahsis yapılacak alan yok. Mevcut tahsisli alan var ama tahsise açılacak alan yok. Mevcut tahsisli alanlarda yapmayanlar için biz geçen sene ve evvelki sene için bir yaptırım uygulandı. Bir kaç tanesi iptal edildi. Bu yeterli oldu mu bilmiyorum? Ama şuanda artık OSB yönetimiz ciddi ve disiplinli şekilde tekrar ele almak zorunda. 6-7 yıldır çivi çakmayanlar var, bunlara bir yaptırım getirilmeli" diye konuştu.
D-100 kenarında bulunan Özel İdare sınırları içinde 54 hektar arazinin sanayiye açıldığını işaret eden Arslan, bu alanın iki OSB'nin toplam alanından daha geniş olduğunu bildirdi. Arslan; "D-100'ün iki kenarında yapılaşma var. Burası ruhsatlanma açısından sorunlu. Geçen hafta il genel meclisimiz bir seneye yakın bir çalışmanın sonunda karar aldı. Artık D-100'ün kuzey ve güneyindeki yapılaşmalara plana göre ruhsat verebilecek. Burada sanayi alanları var, Sosyal alanlar var eğitim alanları var. Sanayi alanına açılmış yerler de 54 hektardır. Bu alan iki OSB'nin toplam alanından fazla. Kaynaşlı gişelerinden Gölyaka sapağına kadar olan alanda 54 hektar alan sanayiye açık. Gümüşova ve Çilimli'de de sanayi alanları mevcut" şeklinde konuştu.
Milletvekili Osman Çakır'da sanayi ve tarımı verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirterek "Hayvancılık ve organik ürünler noktasında yatırım yapabilecek müteşebbisleri buraya taşımalıyız. Organik tarım noktasında İstanbul bile Düzce'ye yeterli olacaktır. Arazileri bu anlamda kullanırsak, Sanayiyi de verimli kullanıp entegre bir şekilde çalışabiliriz. Bu da bir yatırımdır" dedi.
Konuşmaların ardından sanayiciler ve siyasiler arasındaki toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz