Son yıllarda kalp krizi, kalp yetmezliğinden aniden vefat eden, rahatsızlanan birçok gence şahit oluyoruz. Ve gün geçtikçe bu rahatsızlıkları yaşayan gençlerin yaşları iyice çocuk yaşa iniyor.
Erken çocukluk döneminde de baş gösteren kalp rahatsızlıklarının başlıca nedenleri arasında düzensiz beslenme baş sıralarda yer alıyor. Dünya da son yıllarda gerçekleşen ölümlerinden yaklaşık yarısı kalp ve damar hastalıklarından meydana geldiği uzmanlar tarafından uyarılarla birlikte söyleniyor.
Özellikle de genç ölümlere neden kalp hastalıkları doğuştan ve çok küçük yaşlarda ortaya çıkmış ama kişilerce fark edilmemiş ve tedavisi olmamış oluyor.
Zaten herhangi birçok rahatsızlığın temeli erken çocukluk yaşlarında yani bebeklik döneminde atılmaya başlanıyor. Bu durumu önlemek için yine bu döneme çok dikkat etmek gerekiyor.
Beslenme düzeninin temelleri küçük yaşlarda atılıyor ve alışkanlık haline dönüşüyor. Anne ve babalar çocuklarının beslenmeleri için belli bir düzen ve kurallar koymaya özen göstermeliler.
Bebekliğinden itibaren bir düzen içerisinde beslenen ve sağlıklı gıdalarla beslenen çocuklar için kalp hastalıkları riski tabii ki daha aza indirgeniyor. Özellikle uzmanlar çocuklar için kahvaltı öğünün önemine vurgu yapıyorlar. Kahvaltı alışkanlığını çocuklarınıza mutlaka aşılamalı ve bu düzeni onların hayatına yerleştirmelisiniz.
Genellikle yapılan hatalardan biri çocuklar sabah uyandıklarında kahvaltı yapmıyorlar. Öğlen ise sebze ve et yemeklerinden ziyade abur cuburla geçiştirilmeye çalışılıyor ve bu çocukların çok hoşuna gidiyor.
Ama aslında düzenli ve sağlıklı beslenmenin asıl temeli öğün atlamadan her öğünde kuralına göre yiyerek geçirmek olmalıdır. Çocuklarınızın geleceğini kurtaracak bu sağlıklı adımları küçük yaşlarda anne baba olarak atmalı ve onlara sağlıklı beslenmenin hayati önem taşıdığını ciddi bir şekilde her fırsatta anlatmalısınız.