Teknolojik gelişmelerin insanların hayatını kolaylaştırdığı bu çağda, insanların neredeyse her ihtiyacı için bir uygulama ve içerik mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının elektronik ortamda hızlı ve pratik şekilde doğru bilgiye ulaşması adına tasarlanan e-Devlet de bunlardan biridir.
E-Devlet kapısı devlet hizmetleri tarafından hazırlanarak vatandaşların, öğrenci belgesi, adres durum belgesi, adli sicil belgesi, SGK tescil belgesi, vergi borcu sorgulama, mobil hat sorgulama, trafik cezası sorgulama, dava dosyası sorgulama, hizmet döküm belgesi, ve alt-üst soy bilgisi sorgulama hizmetlerini almasını sağlayan güvenli ve kesintsiz platformdur.
E-Devlet sistemine PTT’den aldığınız şifreyi ve T.C. kimlik numaranızı girerek kolayca erişebilirsiniz. Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone kullanıcıları mobil imza ile, çipli Tc kimlik kartı ile ve okuyucu ya da smart kart kullanarak elektronik imza ile giriş yapabilirsiniz.
Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılması dönemi başladı. Sözleşmeler bugün itibarıyla e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanabiliyor. Yeni uygulamada taşınmaz sahiplerince hazırlanan kira sözleşmesi kiracılar tarafından onaylanıyor. Belge doğrulama işlemi içinse zaman damgalı "barkodlu belge" oluşturmak gerekiyor. İşte 'e-Devlet'te kira sözleşmesi nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı ve detayları...
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden güvenilir şekilde hazırlanmasına ilişkin reform niteliğindeki hizmete ilişkin çalışmasını tamamladı. Hizmet, kiracılar ve ev sahipleri için kısa süre içinde devreye alınacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X hesabı üzerinden konu ile ilgili paylaşımda bulundu.
Adınıza sizden habersiz banka hesapları açılmış olabilir. Dolandırıcılar dur durak bilmiyor, sizden habersiz banka hessabı açıp para transferi yapıyor olabilirler... Onayınız olmadan açılmış banka hesaplarını ise E-Devlet üzerinden görüntüleyip önlem alabilirsiniz.
Son yıllarda günlük hayatın tam ortasında yer alan internet ağı üzerinden neredeyse tüm işlemler yapılabilir hâle geldi. Alışveriş, fatura ödeme gibi işlemlerin yanı sıra artık resmî işlemler, devlete ait kurum ve kurumlar için hazırlanacak olan belgeler de elektronik ortamda internet üzerinden alınabiliyor. Bu noktada E-Vizite'den de bahsetmek gerekiyor.
T.C. kimlik numaraları sayesinde birçok işlem çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Böylece resmî kurumlardaki bazı işlemlerin yapılabilmesi için de kimlik numarası yeterli hâle gelmiştir. Hak sahipliği ismi verilen belge ise çok ciddi oranlarda hasar gören ya da afetler sonucunda büyük miktarda etkilenecek olan binalara ait mülkiyet durumlarını ve ilişkilerini resmi bir hale getirilmesine yarayan ve o binanın yeniden inşa edilmesi konusunda destek veren bir belgedir.
e-Devlet 14 Eylül Cumartesi günü bakım ve güncelleme çalışmaları nedeniyle dört saat boyunca kullanıma kapalı olacağını duyurdu.
E-Defter, kağıt ortamında tutulan yevmiye defteri ve defter-i kebir gibi muhasebe kayıtlarının elektronik ortamda oluşturulmasını, kaydedilmesini ve saklanmasını sağlayan bir uygulamadır. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hayata geçirilmiş olan bu sistem, kağıt defterlerin dijitalleştirilmesiyle mükelleflerin muhasebe işlemlerinin daha hızlı, güvenilir ve düzenli yapılmasını amaçlar. Ayrıca E-Defter'in kimlere zorunlu olduğu ve E-Defter başvurusunun nasıl yapılacağı da önemlidir.
Çeşitli resmî kurumlara ait internet adresleri ya da kurumların mobil telefonlara indirilebilen uygulamaları sayesinde artık birçok işlem kurumlara gitmeden internet aracılığıyla yapılabilmektedir. Tüm kurumları tek portalda toplayan e-Devlet sistemi de hepsine ulaşabilmenin en hızlı ve en kolay yoludur.
Uzun zamandır birçok işlem internet üzerinden yapılmakta ve çeşitli belgeler elektronik ortamda hazırlanıp paylaşılabilmektedir. Tüm resmî kurumlar ve devlete ait olan kuruluşlar tek bir portal üzerinde toplanmış ve e-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilir hâle gelmiştir.
Türkiye’de 2008 yılından bu yana kullanılmakta olan ve e-Devlet kapısı adı altında hizmet veren sistem sayesinde birçok işlem internet üzerinden yapılabilmekte ve çeşitli belgeler elektronik ortamda hazırlanabilmektedir. Tüm resmî kurumlara ve portallara bu sistem üzerinden ulaşabilmek de mümkündür. Bu portallardan biri de "Çalışma Hayatım"dır.
Günümüzde elektronik ortamda birçok işlem yapılmakta ve çeşitli belgeler düzenlenebilmektedir. Resmî işlemlerin de yapılabildiği elektronik ortamlarda devlet dairelerine de ulaşılabilir. Tüm resmî daireler ise yine devletin bir hizmeti olan e-Devlet sistemi üzerinden görüntülenebilir.
Hem özel hem de resmî kurumlarda çalışan öğretmenler, çeşitli eğitimlerden geçtikten ve bazı şartları yerine getirdikten sonra atanarak ya da işe alınmak sureti ile öğretmen olurlar. Bazı öğretmenler kadrolu olarak çalışırken, bazıları atamaları ya da kadroları mümkün olana dek sözleşmeli olarak çalışabilirler.
Günümüzde birçok resmî işlem, elektronik ortama taşınmıştır. Resmî evraklar internet üzerinden hazırlanıp kullanılabilmekte, birçok resmî dosya takibi ya da işlemi yine elektronik ortamda gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet sistemi sayesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları da tek bir portal üzerinden ulaşılabilir hâle gelmiştir. E-Devlet üzerinden ulaşılıp tahlil sonuçlarına göz atılabilen portallardan biri de e-Nabız'dır.
Artık neredeyse tüm resmî işlemler, internet üzerinden gerçekleştirilebilir ve takip edilebilir hâle geldi. İcra müdürlüklerinden adliyelere, okullardan sağlık müdürlüklerine tüm kurumların internet siteleri ve uygulamaları üzerinden kurumlarla iletişime geçilebiliyor. E-Devlet sistemi sayesinde ise hepsine tek bir portal üzerinden ulaşılabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilen portallardan biri de e-Nabız.
Dünya genelinde artık hayatın neredeyse her alanında kullanılan internet, uzunca bir süredir devlete ait olan resmî kurumlar ve kuruluşlarda da kullanılmaktadır. Bu sayede hem işlemler hızlanmış, hem de vatandaşlar işlemlerini çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilir hâle gelmiştir. E-Arşiv Portal da işletmelerin elektronik ortamlarda arşivleme ve faturalama işlemlerini yapabilmeleri için geliştirilen bir portaldır.
İnternet, uzun zamandır günlük hayatın içine yerleşmiştir ve neredeyse tüm işlemler, ödemeler, alışverişler hatta telefon konuşmaları ve toplantılar gibi çeşitli günlük ihtiyaçlar internet üzerinden karşılanabilmektedir. İnternet kullanımının bu yaygınlığı, resmî kurum ve kuruluşlara da elektronik ortamda ulaşılmasını sağlamıştır.
E-Devlet, günümüzde birçok resmî işlemin elektronik ortam üzerinden yapılabildiği ve takip edilebildiği bir sistemdir. Ayrıca tüm resmî kurumların ve kuruluşların uygulamalarına da e-Devlet portalı üzerinden ulaşılabilmektedir. Tüm resmî kurumlara sadece e-Devlet üzerinden değil, direkt olarak kendi uygulamaları aracılığıyla ulaşabilmek de mümkündür. Peki, E-Okul'a nasıl girilir?
Vatandaşların resmî dairelerde, devlete ait kurum ve kuruluşlarda takip etmek ya da gerçekleştirmek zorunda oldukları işlemleri kolaylaştıran ve hızlandıran e-Devlet sistemi aracılığıyla devlet kurumlarına ulaşılabiliyor. Öğrencilerden çalışanlara tüm vatandaşlar çeşitli işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabiliyor. MESEM de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sunulan hizmetlerden biridir.
E-Devlet Sistemi sayesinde günümüzde birçok resmî işlem internet aracılığıyla yürütülmektedir. Bu sistem, birçok resmî işlemin kurumlara gitmeye gerek kalmadan takip edilebilmesini ve yapılabilmesini sağlamaktadır. İşlemlere hız vatandaşlara zaman kazandıran bu sistem sayesinde diğer kurumlara da kolaylıkla ulaşılabilmektedir.
Mesleki bir oluşum olan TÜRMOB, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği ifadesinin kısaltılmış hâlidir. Kurumun ana hedefi, isminde geçen meslek erbabı kişilerin mesleki etik değerlerini ve standartlarını belirlemektir.
Günümüzde internetin hayatın her alanına girmesi ve günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olması, resmî işlemleri ve kurumları da etkiledi. E-Devlet adı verilen sistem üzerinden birçok resmî işlem gerçekleştirilebildiği gibi belediyeler ya da diğer resmî kurumların kendi resmî uygulamaları ya da internet siteleri üzerinden işlem yapabilmek de mümkün olur.
e-Devlet Sistemi, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık olan ve birçok resmî işlemin gerçekleştirilebildiği ya da takip edilebildiği bir sistemdir. Tüm resmî kurumların kendilerine ait uygulamaları ve internet siteleri olmasının yanı sıra hepsine e-Devlet Sistemi aracılığıyla ulaşım sağlanabilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çeşitli resmî işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesini sağlayan e-Devlet sistemi dışında birçok resmî kuruma ve kuruluşa da uygulamaları ve internet siteleri aracılığıyla da ulaşılabilmektedir.
Günümüzde gitgide ilerleyen teknoloji ve hayatın her yerine giren internet sayesinde artık birçok işlemi sanal ve elektronik ortamlarda gerçekleştirilebiliyor. Eğitim sisteminden adli dosyalara birçok alanda devlete ait kurum ve kuruluşların internet siteleri ya da mobil telefonlara indirilen uygulamalar ile takip edilebiliyor.
Her Türk vatandaşı, çeşitli resmî işlemlerini internet üzerinden yapabilir, takip edebilir ya da resmî evrakları internet üzerinden hazırlayabilir. İnternetin gün geçtikçe daha da geniş bir alana sahip olması sayesinde resmî işlemler de elektronik ortamlara taşınmıştır.
Teknoloji ve internetin gelişimiyle günümüzde dünya genelinde neredeyse her işlem mobil cihazlarla, internet siteleri ya da uygulamalar sayesinde gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet sistemiyle de birçok devlet kurumuna ulaşılabilmekte ve çeşitli işlemler internet üzerinden yapılabilmektedir.
Teknolojinin gelişimi ve internetin yaygınlaşarak günlük hayatın önemli bir parçası olmasıyla günümüzde birçok işlem artık mobil cihazlardan yapılabilir hâle geldi. Günlük hayatı kolaylaştıran ve hız kazandıran bu durum, uzun zamandır devlete ait kurum ve kuruluşlarda, resmî işlemler için de geçerli oluyor. Birçok resmî belge ya da işlem, internet üzerinden talep edilebiliyor.
ÇKS kayıt yenileme başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden alınmasına başlandı.
Banka hesapları için tanımlanan kolay adreslerin tek ekranda sorgulanabildiği Kolay Adres Sorgulama hizmeti e-Devlet'te başladı. Bu kapsamda hesap numarasını (IBAN) hatırlamak zorunda kalmadan, para göndermesi ya da ödeme yapması istenilen kişilerle paylaşılabilecek, hesabın bulunduğu kurum kanallarında tanımlanabilen pratik bir bilgi olarak öne çıkıyor.
Genellikle kredi notu ile karıştırılan kredi risk raporu, bu skorun yanı sıra güncel ve geçmiş döneme ait krediler ile limit ve borç bilgileri gibi detaylı verileri içerir. Gerçek veya tüzel kişiler tarafından sorgulanabilen kredi risk raporunun alınması için belirli bir ücret ödenmesi gerekir. Bu raporun ücretsiz olarak sorgulanabildiği platformlarda ise talep sınırı ile belge içeriğine yönelik olan farklılıklar bulunur.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), mükelleflerin ve mali müşavirlerin eskiden olduğu gibi bundan sonra da elektronik uygulamalar üzerinden vergi kimlik numarası, vergi levhası ve vergi bilgileri sorgulama, beyanname gönderme, "vergi borcu yoktur" yazısı talep etme gibi işlemler için herhangi bir ücret ödemeyeceğini bildirdi.
Gündemden düşmeyen konut düzenlemesinin tüm detayları belli oldu. Ticaret Bakanlığı tarafından sivil toplum kuruluşlarına gönderilen yazıda 15 Eylül itibarıyla devreye girecek olan "doğrulanmış ilan" sisteminin ayrıntıları açıklandı. Buna göre, sistemin devreye girmesiyle yetki belgesi olmayan emlak işletmeleri ilan girişi yapamayacak. Peki düzenlemenin diğer ayrıntıları neler? İşte detaylar...
Devlete karşı olan borçların ödenmemesi durumunda borçluların e-Haciz sürecini takip etmeleri gerekir. Çünkü tebligattan sonra 15 gün boyunca herhangi bir işlem gerçekleştirmeyen borçlu kişiler, ilgili kurum tarafından başlatılan e-Haciz sürecini ödeme yaparak tamamlamalıdır. Aksi takdirde maaşın bloke edilmesi söz konusu olurken borç tutarını taksitlendirme hakkı da kaybedilir. Dolayısıyla e-Haciz nedir, nasıl öğrenilir ve kaldırılır gibi soruların yanıtları keşfedilmelidir.
Günümüzde e-Devlet üzerinden pratik bir şekilde talep edilebilen gelir belgesinin belirli durumlarda direkt olarak kurumlardan alınması gerekli olabilir. Bu belgenin temel kullanım amacı ise kişinin gelir durumunun incelenmesidir. Buna ek olarak bir vatandaşın genel sağlık sigortası primi ödeyip ödemeyeceğinin belirlenmesi için gelir testi işlemi gerçekleştirilir. Ancak gelir belgesi ve gelir testi sonucu gibi belgeler temelde farklı amaçlar için kullanılır.
Son dakika haberi: E-Devlet'e yeni gelen özellik hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiriyor. Gelişmeyi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu. Buna göre kira sözleşmeleri e-Devlet'e taşınıyor. Kontratlar yıl sonuna dek e-Devlet üzerinden yapılabilecek.
Aynı marka ürün, farklı marketlerde neredeyse 2-3 katı etiket fiyatıyla satışa sunuluyor. Fiyatlar arasındaki bu uçurumun ‘fahiş fiyat’ olduğunu belirten Avukat Özlem Şen, vatandaşın e-Devlet üzerinden veya ALO 175 hattını arayarak fahiş fiyat uygulayanları şikayet edebileceğini belirtti.
Sürücüler trafik ve kasko sigortası kapsamında araçları için düzenlenen sigorta eksperi raporlarını e-Devlet üzerinden görüntüleyebilecek. Uzman isim uygulamanın avantajlarını değerlendirirken kaskoda yüzde 50'ye varan indirimlere de dikkat çekti. İndirimlerde 15 Ağustos'tan sonra terse dönebilir.
PTT AŞ, e-Devlet üzerinden HGS kullanıcılarına gerçek veya tüzel kişi ile plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvurusu yapabilme imkanı sundu.
Dünya çapında bilinen hacker sitesi DarkWeb’de 10 milyar parolanın çalınması sonrası Siber güvenlik uzmanlarından e-Devlet ve banka hesapları için uyarı geldi. Listede herkesin isminin olabileceğini vurgulayan uzmanlar ‘her 3-6 ay ara ile şifreleri değiştirin’ dedi. Dolandırıcıların tüm yöntemlerini ise ifşa ettiler.
Sosyal medyada yapılan "Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" paylaşımları gündem olmuştu. Konuyla ilgili olarak DMM'den açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.
Trafik kazaları sonrasında doldurulan 'kaza tutanağı' için artık kaleme kağıda ihtiyaç kalmayacak. 'Kaza tutanağı' hizmeti artık e-Devlet uygulamasına geldi. Bundan sonra olası bir kaza durumunda sürücüler cep telefonundan e-Devlet uygulamasına girerek işlemlerini yapabilecek.
e-Devlet üzerinden emeklilik başvurusu yapmak isteyen kişilerin SGK tarafından oluşturulan hizmeti kullanmaları mümkündür. Bu hizmet sayesinde emeklilik başvurusunu tamamlayan kişiler daha sonra aylıklarının bağlanma durumunu da aynı platform üzerinden takip edebilir. Ancak emeklilik başvurusu e-Devlet aracılığıyla yapılacağı zaman hangi aşamaların takip edildiğinin bilinmesi gerekir. Bu nedenle “Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi” sayfasının nasıl işlediği açıklanmalıdır.
Yasal olarak belirlenen emeklilik prim günü ve yaş şartı gibi koşulları karşılayan kişiler, emeklilik tarihi sorgulama işleminin nasıl yapıldığını keşfetmek ister. Nitekim günümüzde e-Devlet platformu sayesinde hangi tarihte emekli olunacağı kolaylıkla öğrenilebilir. Emeklilik tarihinin yaklaştığını düşünen veya kaç sene daha çalışırsa emekli olabileceğini merak eden vatandaşlar e-Devlet bünyesinde yer alan SGK Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim? hizmetini kullanmalıdır.
Türkiye, deprem açısından yüksek potansiyele sahip ülkelerden biri olarak bilinmektedir. Doğal afetler karşısında yaşanılan binalarda ortaya çıkan maddi kayıpları önlemenin yollarından biri Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmaktır. DASK olarak da bilinen bu sigorta ile ilgili poliçe sorgulama işlemi yapılarak detaylı bilgilere ulaşılabilmektedir. Günümüzde bu işlemler e-Devlet Kapısı uygulaması üzerinden de yapılabilmektedir. Peki, e-Devlet’ten DASK poliçe sorgulama nasıl yapılır?
Afet ve acil durumlar karşısında insanların kendilerini güvenli hissedebilmeleri için toplanma alanlarına ihtiyaçları vardır. Ülkemiz özellikle doğal afetler arasında bulunan deprem açısından oldukça riskli bir bölgedir. Bu yüzden pek çok kişi doğal afetler karşısında toplanma alanlarının hangi bölgelerde olduğunu öğrenmek isteyebilir. Bu alanlar e-Devlet Kapısı üzerinden kolayca sorgulanabilir. Peki, e-Devlet’ten afet ve acil durum toplanma alanı sorgulama nasıl yapılır?
Yurt dışı borçlanması yaparak aylık bağlanması müracaatında bulunanlar için önemli gelişmeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Işıkhan, taahüt belgesinin e-Devlet üzerinden verilebileceğini belirtti.
Gerek çalışma hayatına katılmak için gerekse askerlik gibi vatani bir görevi yerine getirebilmek için bazı evraklara ihtiyaç duyulabilmektedir. Mezuniyet belgesi de bu önemli evraklardan biridir. Günümüzde dijital dünyanın gelişmesiyle birçok işlem online olarak yapılabilmektedir. Mezuniyet belgesi sorgulama işlemi de e-Devlet aracılığıyla yapılabilen online işlemler arasında bulunmaktadır. Peki, e-Devlet mezuniyet belgesi sorgulama nasıl yapılır ve mezuniyet belgesi nasıl alınır?
SSK'lısı, Bağkurlusu, memur emeklisi milyonlarca kişinin beklediği açıklama SGK'dan geldi. SGK, kamu bankalarının emekli promosyonlarına ilişkin olarak bilgi verdi. Peki emekli promosyonu almak için emeklilerin izleceği yollar neler?
Özel sektörde çalışanları ve çeşitli sebeplerden ötürü devlet tarafından ödeme alan kişilerin farkında olmadan bankalarda birikmiş paraları olabiliyor. Peki birikmiş paranız varsa nasıl alacaksınız? İşte detaylar...
Son dakika haberi: Yeni evlenecek çiftlerin iple çektiği uygulama başlıyor! Evlilik yolundaki gençlere 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Aile ve Gençlik fonu başvuru tarihi belli oldu, "Evlilik kredisi ne zaman başlıyor?" sorusu yanıtını buldu. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak.
Son dakika haberi: Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı. Bedelli askerlik yerleri ve celp dönemleri belli oldu. Bu yıl bedelli askerlik yapacak yükümlüler, celp dönemleri ve birlik yerleri sonuçlarını e-devlet ve askerlik şubesinden öğrenebilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 yılı SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak ek zammı açıklamasının ardından vatandaşlar e-Devlet sistemine akın etti. Kök maaşla birlikte yeni aylıklarını öğrenmek isteyen emeklilerin yoğun talebi nedeniyle e-Devlet sisteminde aksamalar yaşandı.
Parsel sorgulama işlemi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sunulan kamu hizmetlerinden biridir. Tapu müdürlüğüne şahsen gitmeye gerek kalmadan sorgulama yapabilmeyi sağlayan bu uygulama ile kişiler ilgili parselin tüm bilgilerine kolayca ve güvenli bir şekilde erişebilirler. Parsel sorgulaması yapabilmek için bazı gereklilikler bulunur.
Türkiye'de siber saldırı iddiası gündem oldu. Üstelik saldırının son zamanların en büyüklerinden biri olduğu belirtiliyor. Dün akşam telefonlara İBB'ye ait gibi görünen bir numaradan gelen mesajla dolandırıcılar vatandaşların e-Devlet bilgilerini çalmayı hedeflemişti...
İnteraktif Vergi Dairesi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2018’de geliştirilip vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Birçok işlemin hem şifreli hem de şifresiz olarak yapılabildiği İnteraktif Vergi Dairesi sistemi, direkt olarak kullanıcı koduyla girilebilen, e-Devlet aracılığı ile de ulaşılabilen bir sistemdir. Bu noktada, İnteraktif Vergi Dairesine e-Devlet üzerinden nasıl girileceğinin anlatılması gerekir.
Sözleşmeli öğretmen atama sonucu sorgulama ekranı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklama sonrası internette araştırılmaya devam ediliyor. Bilindiği üzere 2023 Mart sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında çeşitli sebeplerle boşalan 581 pozisyona ek atama işlemi gerçekleştirildi. Peki, ek öğretmen atama sonuçları nasıl öğrenilir? İşte e Devlet ve PBS.meb.gov.tr sözleşmeli öğretmen atama sonucu sorgulama ekranı...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı'na yeni bir dijital hizmet eklendiğini açıkladı. "10'dan fazla kurumumuzun varis- muris işleri ile ilgili hizmetleri tek başlık altında toplanarak bütünleşik hizmet oluşturduk" diyen Yılmaz, yeni uygulamaların bugünden itibaren kullanılmaya başlanacağını söyledi.
Hükümet emlaktaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için yeni önlemler almaya devam ediyor. 1 Kasım'dan itibaren emlak satışlarına e-Devlet üzerinden bir şart getirilecek. Kimlik doğrulamayla birlikte sahte ilanların önüne geçilerek piyasada yapılan fiyat manipülasyonlarını önlemek amaçlanıyor.
Hiç hesapta yokken devletten alacaklı olduğunu öğrenen birçok vatandaş büyük şaşkınlık yaşadı. Üstelik eğitim, sağlık veya Sosyal Güvenlik Kurumu gibi çeşitli devlet kurum veya kuruluşları tarafından adına para yatırılıp yatırılmadığını öğrenmenin basit bir yolu da bulunuyor. Vatandaşlar adlarına ödeme yapıldıysa parayı bir o kadar kolay teslim alıyor. İşte birçok kişiyi şaşırtan detaylar!
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' 20 bin TL olarak yeniden belirlendi. Kararın yürürlüğe girmesinden hemen önce izin bedelini 6 bin lira olarak yatırmak isteyen vatandaşlar e-Devlet'e hücum etti. Sistem yoğunluktan dolayı kilitlenirken vatandaşlar sosyal medyadan duruma isyan etti. İşte detaylar...
e-Devlet Kapısı'nda yeni uygulamaların hizmete alınacağı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yaptığı açıklamada "Yakında 'Aile Hayatım', 'Çocuklarım', 'Okulum' tarzı yeni hizmetlerle 7 bin hizmeti konsolide edip vatandaşlarımızın çok daha rahat hizmetlere ulaşmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.
Özel sektörde çalışan vatandaşlar ile çeşitli sebeplerden ötürü devlet tarafından ödeme alan kişilerin farkında olmadan bankalarda birikmiş paraları olabiliyor. Peki bunu nasıl öğreneceksiniz? İşte e-Devlet birikmiş para sorgulama ekranı...
14 Mayıs seçimleri için geri sayım devam ediyor. Oy kullanacak olan seçmenler, oy verecekleri sandığı öğrenmek istiyorlar. Kişilerin oy kullanacakları sandık numarası ve sıra numarasının yer aldığı seçmen bilgi kağıtlarının dağıtılacağı tarih YSK tarafından paylaşılan seçim takvimi ile netleşti. İşte oy verilecek sandıklar ve e-Devlet seçmen kaydı sorgulama ekranı...
Seçimlere sayılı günler kala haberi olmadan siyasi partilere üye yapıldığını iddia edenlerin sayısı arttı. Çok sayıda seçmen gibi iradesi dışında bir siyasi partiye üye yapıldığını e-Devlet'ten öğrenen Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu da suç duyurusunda bulundu. Ağaoğlu, vatandaşları e-Devlet üzerinden siyasi parti üyeliklerini kontrol etmeleri konusunda uyararak, "Ben tüketici haklarını savunan biri olarak, bana bile bunu yaptılarsa herkes dikkatli olsun" dedi. İşte detaylar...
Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askerlik işlemleriyle ilgili dikkat çeken bir duyuruda bulundu. e-Devlet üzerinden hizmete sunulan 'Askerliğim' bütünleşik hizmeti sayesinde artık askerlikle ilgili iş ve işlemler dijital ortamda tek nokta üzerinden yapılabilecek. İşte detaylar...
Seçmen kaydı sorgulama işlemi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi olarak seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağına ilişkin kararı imzaladı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. 2023 YSK seçim takvimi belli oldu. Peki, Seçmen kaydım nerede? Seçmen kaydı sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte e-Devlet seçmen kaydı sorgulama ekranı...
Depremzedeler nasıl ve nerede oy kullanacak? Deprem felaketinin ardından deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların bir kısmı başka kentlere taşınmıştı. O depremzedelerin nasıl oy kullanacağı da merak ediliyordu. İçişleri Bakanlığından konuyla ilgili bir açıklama geldi. Depremzedelerin oy kullanabilmeleri için yeni adres beyanını 17 Mart saat 23.59’a kadar yapabileceği ifade edildi. İşte detaylar...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara yardım hizmeti sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 3.336 TL olan yardım ödemeleri bu yıl 4.336 TL'ye yükseltildi. Başvuru yapmak için kimlik bilgisi, vesikalık resim gibi belgeler gerekiyor. İşte tüm detaylar...
Herkesin uzun süredir beklediği EYT Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şimdi milyonlarca kişi 'EYT başvurusu nasıl yapılır?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, emeklilik başvurusu e-Devlet'ten nasıl yapılır? Paylaşılan bir videoyla EYT başvuru süreci adım adım detaylı olarak anlatıldı. EYT başvurusu e-Devlet üzerinden kolayca yapılıyor. Bunun için tüm adımları takip etmek ve bilgileri eksiksiz olarak doldurmak gerekiyor. İşte e-devlet üzerinden emeklilik başvurusu detayları...
Bir harf hatası yüzünden yaklaşık 2 haftadır resmi kayıtlarda 'ölü' gözüken ve yaşadığını kanıtlamaya çalışan Nejat Özçelik (34) büyük şaşkınlık yaşamıştı. Depremde Diyarbakır'da yaşamını yitiren akrabasıyla ad benzerliği nedeniyle bu durumu yaşayan Özçelik trafik kontrolü sırasında şoke olmuştu. Özçelik, gece saatlerinde gelen telefonla durumla ilgili yeni gelişmeyi öğrendi.
10 bin TL deprem yardımı hane başı veriliyor. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, depremden etkilenen kişilere 10 bin TL yardım ödemesi yapılacağı duyurulmuştu. Ödemelerde son durum araştırılıyor. Peki 10 bin TL deprem yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte 10 bin TL deprem yardımı sorgulama ekranı AFAD, e-Devlet...
Afetzede Barınma Desteği başvuruları geçtiğimiz gün itibarıyla açıldı. Evi hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar başvuru yapabilecek. Peki Afetzede Barınma Desteği başvurusu nasıl yapılır? AFAD tarafından yapılan duyuruda, başvuruların e-Devlet üzerinden alınacağı bilgisi yer aldı. İşte e-Devlet Afetzede Barınma Desteği başvuru ekranı!
Hatay’da ailesinin yanına giden eşiyle 22 aylık kız bebeğini depremde kaybeden Furkan Uçar (33), deprem anında Antalya’da olmasına rağmen ölü olarak kayıtlara geçti. E-Devlet’ine giremeyen Uçar, çağrı merkezini aradığında ise “Vefat dolayısıyla aktivasyonunuz sonlandırılmıştır” yanıtını aldı. Uçar, “Eşimin yüzüğü boynumda, kızımın bilekliği kolumda. Ben acımı yaşayamayıp, şu an ölmediğimi ispatlamaya çalışıyorum. Allah yaşarken öldürmedi beni ama bunu kim yaptıysa yaşarken öldürdü” dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kimliklerine ulaşamayan depremzedeler, kendileri ve aileleri için geçici kimlik belgesini e-Devlet üzerinden oluşturabilecek. Geçici kimlikler yeni kimlik alınıncaya kadar üç ay boyunca geçerli olacak.
Evde bakım maaşı, bakımı evde yapılan engelli veya yaşlı vatandaşlar için düzenli olarak ödeniyor. Şubat ayının ortalarına gelinmesiyle evde bakım maaşının yattığı iller de araştırılmaya başlandı. Peki evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte 16 Şubat e-Devlet evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulama ekranı...
TOKİ arsa kura çekimi 1 Şubat itibarıyla başladı. Arsa kura çekimi, sosyal konutta da olduğu gibi canlı olarak yayınlanacak. 1 Şubat'ta Bitlis, Bilecik, Kırıkkale, Yozgat ve Bayburt kuraları çekildi. Arsa kura çekiminin sonuçları ise e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. İşte TOKİ arsa kura çekimi sonuç ekranı!
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) 2023 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçilerin ürün güncelleme taleplerini, bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapabileceği belirtildi.
OGM (Orman Genel Müdürlüğü) 1128 personel alımı gerçekleştirilecek. OGM muhafa memur alımı başvurularının başlamasıyla detaylar da merak konusu oldu. Peki OGM 1128 personel alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? Personel alımı şartlarında 'KPSS'den en az 60 puan almak' şartı bulunuyor. İşte ayrıntılar...
Hac kuralarının ne zaman çekileceği, kayıt sürecinin 26 Ocak 2023 Perşembe günü sona erecek olması sebebiyle merak konusu oldu. Başvurular e- Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 kişinin bu sene hacca gidebileceği belirtilmişti. 2023 Hac kura tarihi internette araştırılıyor. Peki, Hac kuraları ne zaman çekiliyor? İşte detaylar...
PTT iş yerlerindeki kurum ödemeleri artık e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Hak sahipleri, doğal gaz ve elektrik tüketim destekleri ile sosyal yardım ödemeleri işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.
Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu'na ilişkin, Takasbank'ın Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne gerçek zamanlı bir entegrasyonu olduğunu belirtti. Yeni uygulama ile vatandaşların Takasbank tescil işleminin gerçekleşip, gerçekleşmediğini gördüğünü söyleyen Sungurlu, "Gördüğü anda parayı satıcının hesabına aktarıyor. Dolayısıyla hem güven avantajı hem de ciddi bir kolaylık avantajı var" dedi.
Askerlik işlemleriyle ilgili milyonları ilgilendiren önemli bir haber geldi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yaptığı açıklamada askerlikle alakalı tüm işlemlerin yakında e-Devlet Kapısı'ndan yapılabileceğini duyurdu. Bu işlemler için yılın ilk çeyreğini işaret eden Koç, 'askerlik çağı', 'yoklama', 'celp ve sevk', 'muvazzaflık', 'yedeklik' dönemlerini içeren işlemlere 'Askerliğim' hizmeti başlığı altından erişilebileceğini söyledi.
Aile destek ödemesi ya da Aile sosyal yardım parası, 2023 ocak ayının gelmesiyle araştırılmaya başlandı. Düzenli olarak hesaplara yatırılan aile destek ödemesinin yeni yılda ne zaman ödeneceği, hak sahipleri tarafından araştırılıyor. Peki ocak ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Ocak 2023 aile destek ödemeleri ne kadar? İşte ayrıntılar...
Memur, emekli zammı, asgari ücret gibi yeni maaşların belli olmasıyla yardım ödeneklerinin güncel tutarları da belli oldu. Geçtiğimiz dönem 3 bin 336 TL olarak ödenen yardım parası 4 bin 336 TL'ye yükseltildi. Başvuru sonuçları e-Devlet uygulaması üzerinden kontrol ediliyor. İşte ayrıntılar...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Dijital Türkiye 2023 1. Toplantısı"nda konuştu. Fuat Oktay, e- Devlet ile ilgili yeni bir uygulamayı duyurdu. Oktay, "E-Devlette yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini 'dijital kimliği' getiriyoruz. e-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlete girebilecek" açıklamasında bulundu. İşte Fuat Oktay'ın o açıklamaları...
Emeklilik tarihi ve emeklilik döneminde alınacak maaş, çalışan ve emekli olmaya yaklaşan binlerce vatandaşın gündeminde yer alıyor. Yaş, prim, sigorta detayları karşılandığında emeklilik hakkı veriliyor. 'Ne zaman emekli olurum?' ve 'Ne kadar emekli maaşı alırım?' sorularının yanıtını haberimizde derledik. İşte detaylar...
EYT son dakika haberleri araştırılıyor. EYT düzenlemesi için kritik gün... Milyonlarca kişi gözünü bugün yapılacak Kabine Toplantısına çevirmişken, kritik toplantıda Bakan Bilgin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapması bekleniyor. EYT ile ilgili yeni gelişmeler vatandaşlar tarafından beklenirken SGK'dan dikkat çeken paylaşım geldi. İşte EYT ile ilgili haberin detayları...
Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren haber... Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) destek başvuruları 31 Aralık 2022'de sona erecek . 1 Ekim 2022’den bu yana e-Devlet Kapısı üzerinden ÇKS başvuruları 2 dakikada yapılabilir duruma geldi. Çiftçilere mağdur olmamaları için ÇKS kayıtlarını güncellemeleri konusunda uyarı geldi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru sonuçları merakla bekleniyor. Bununla birlikte öğrenciler, VGM burs miktarlarını ve VGM burs sonucu sorgulama sayfasını araştırmaya başladı. Peki 2023 VGM bursu ne kadar? İşte VGM burs başvuru sonuçları sorgulama linki!
Kira zammını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme geçtiğimiz aylarda hayat geçmişti. Ev sahiplerine karşı kiracıların rahat nefes almasını sağlayacak düzenlemeyi delene kötü haber geldi. Artık kira sözleşmeleri e-devlet üzerinden yapılabilecek. Düzenleme, 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacak.