MARDİN (İHA) - 43. Bölge Mardin-Şırnak Eczacılar Odası Başkanı Cengiz Bingül, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK gibi sosyal güvenlik kurumlarının ilaç paraları ödemelerini geciktirmeleri nedeniyle eczacılık hizmetlerinin durma noktasına geldiğini bildirdi.
43. Bölge Mardin-Şırnak Eczacılar Odası Başkanı Cengiz Bingül, bir basın açıklaması yaparak, eczacıların 6 aydan beri devletten alacaklarını tahsil edemediklerini söyledi. Eczacılar Odası'nda bugün bir basın toplantısı düzenleyen Bingül, Mardin-Şırnak Eczacılar Odasına bağlı yaklaşık 142 eczanenin 6 aydan beri Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı'ndan ilaç parasını alamadıklarını söyledi. Anlaşmalı oldukları kurumların hiçbirinin zamanında ödemelerini yapmadığını belirten Bingül, "Nisan ayından bu yana ödeme yapılmamaktadır. Son 6 ayda Mardin'de bulunan 142 eczanenin toplam alacağı yaklaşık 25 trilyon olup Türkiye genelinde ise toplam 515 trilyonu bulmaktadır" dedi.
Oda Başkanı Cengiz Bingül, "Devletin IMF ve diğer alacaklılara olan borçlarını faizleriyle birlikte günü gününe ödediğini biliyoruz. Bu durumda mesleğimizi sürdürmemiz mümkün olmamaktadır. Öyle görünüyor ki eczacılık mesleğinin geleceği ile oynanacak. Eczacılık mesleğinin geleceği ile oynamak halk sağlığı ile oynamaktır. Devlet eczacıyı kendi kasası gibi görmekten vazgeçmelidir. Eczacılık ekonomik baskılardan uzak olarak yapılmalıdır. Bazı odaların yanlış tutumları yüzünden hükümet bize tavır aldığını aldı. Hükümete karşı tavır almayacağız. Hükümetle birlikte barış içinde görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Eczacılar olarak artık çeklerimizi ödeyemez hale geldik. Çekleri ödemek için arabalarımızı evlerimizi satmak zorunda kaldık. Zaman zaman sağlık hizmetlerinden şikayetçi olan vatandaşlar, eczanenin hizmeti sürdüremez duruma gelmesi sonucunda, birde ilaçsız kalma tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmaktadırlar. Hükümeti bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.