HABER

Edirne Emniyeti'nden seminer

EDİRNE (İHA) - Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde bazı kanunlarda yapılan değişikliklere ilişkin Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği "Kolluğun Görev ve Yetkilerinde Yapılan Değişiklikler" konulu hukuk semineri, Trakya Birlik Konferans Salonu'nda yapıldı.

Oturum başkanlığını önceki dönem Başkanı Avukat Rifat Çulha'nın yaptığı seminere, Edirne Vali Yardımcısı Necdet Ataman, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Şanver, Baro Başkanı Avukat Metin Kıray, İl Jandarma Komutanlığı'ndan Asayiş Şube Müdürü Tanju Kömürcü, cumhuriyet savcıları, hakimler, emniyet ve jandarma personeli katıldı.

Kolluğun arama, el koyma, yakalama, gözaltına alma, görev ve yetkilerinde özel hayatın gizliliği ilkesi de göz önünde bulundurularak yapılan değişikliklerin hukuka aykırı elde edilen delillerin suç soruşturmasında kullanılması gereken konularına ilişkin seminerin açılış konuşmasını, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Osman Kahya yaptı.

Kahya, toplantıda, AB'ye uyum sürecinde özel hayatın gizliliği ilkesi de göz önünde tutularak, "Anayasa'da Polis", "Vazife", "Selahiyet Kanunu", "Yakalama ve Gözaltına Alma Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikler ve pratikte kolluğun karşılaştığı uygulamaya yönelik problemlerin inceleneceğini kaydetti.

Ali Osman Kahya, "Toplantının amacı, insanlarımızla olan ilişkilerinde insan haklarını vatandaşlarımız yararına eksiksiz uygulamaya çalışan teşkilatımızın uygulamada karşılaştığı sorunları gidermektir" dedi.

"DÜZENLEMELER AB'YE GİRMEK İÇİN YAPILMAMALI" Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Osman Kahya konuşmasında, toplantının düzenlenmesinde maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen başta Edirne Valisi Fahri Yücel olmak üzere, Prof. Dr. Feridun Yenisey, cumhuriyet Savcı, baro ve Trakya Birlik Genel Müdürü'ne teşekkür ederek, toplantının yararlı geçmesi temennisinde bulundu.

Oturum başkanlığını yürüten Avukat Rifat Çulha'nın, "Bu düzenlemeler AB'ye girmek için değil, çağdaş insanın gereksinimi olduğu için yapılıyor ve yapılmalı" şeklinde görüş bildirdiği toplantıda, iki teoriyi anlatarak seminere başlayan Prof. Dr. Feridun Yenisey da, "Birinci teori, basamak. Kolluğun sahip olduğu yetkilerin yukarıya doğru çıkması. Soru sorma, insanları durdurma, kimlik sorma, kimliği tespit etme ve sonra da en önemli aşama arama yetkisidir. Kolluğu basamak basamak artan yetkileri var. Anayasa'da yapılan değişiklikle arama konusunda sıkıntıya düştük. Yetkilerimizi tam olarak öğrenmek mecburiyetindeyiz. Adımınızı ne için attığınızı ve mevzuatı bilmeniz gerekir. Sürekli değişen mevzuatı takip etmelisiniz" diye konuştu.

Avukat Rifat Çulha'nın "Müdafiin Hazırlık Soruşturmasındaki Rolü", Cumhuriyet Savcısı Reşat Uğur Soysal'ın "Savcı Kolluk İlişkisi", Asayiş Şube Müdürü Refik Felek'in ise "Kolluk Savcı İlişkisi" konularında sunum yaptığı seminer, genel değerlendirmeler ile sona erdi.

En Çok Aranan Haberler