YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Edirne'deki KKKA Hastalığı Şüphesiyle Ölüm

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle kaldırıldığı Trakya Üniversitesi'nde hayatını kaybeden ve üç gün önce Çorlu'da toprağa verilen Tamer

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle kaldırıldığı Trakya Üniversitesi'nde hayatını kaybeden ve üç gün önce Çorlu'da toprağa verilen Tamer Beyhan'ın (49), genel sağlık durumunun kötü olması nedeniyle vefat ettiği bildirildi.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Çorlu Devlet Hastanesi Baştabipliği'ne yüksek ateş şikayetiyle başvuran Tamer Beyhan'ın, KKKA şüphesiyle değerlendirilip, genel durumunun kötü olması nedeniyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiğini ve yoğun bakımda tedavi görürken hayatını kaybettiğini hatırlattı.

KKKA ön tanısı olarak değerlendirilen hastadan kesin tanı konulması için kan numunesi alınarak Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu'nun ulusal referans laboratuvarı olan ve Ankara'daki Mikrobiyoloji ve Viroloji Laboratuvarı'na gönderildiğini vurgulayan Akdağ, sonuçların ellerine ulaşmadan hastanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Akdağ, açıklamasında şunları kaydetti:

"Vefat eden vatandaşımızın hastalığı ile ilgili olarak kene öyküsü bulunmamaktadır. Hasta Tamer Beyhan, genel sağlık durumunun kötü olması nedeniyle Cuma günü vefat etmiştir. Laboratuvar sonuçları gelmeden hastanın vefat etmesi nedeniyle KKKA şüpheli vaka olarak defnolunmuştur. Ankara Mikrobiyoloji ve Viroloji Laboratuvarı'nca kan numunesi üzerinde iki defa çalışılmış ve sonuç negatif olarak bulunmuştur. Ancak sonuçlar, Tamer Beyhan KKKA şüpheli vaka olarak defnedildikten sonra belli olmuştur."

-Vatandaşlara kene uyarısı-

Tekirdağ'da KKKA vakasına rastlanmadığını, ancak vatandaşların keneye karşı yine de gereken duyarlılığı göstermeye devam etmesi gerektiğini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti.

"Hayvan barınaklarına, kırsal alanlara, orman kenarı ve tarım arazileri ile bu gibi yerlere gidenler mümkün olduğunca vücutta açık kısım kalmamasına özen göstermeli, kenelerin daha kolay fark edilmesi nedeniyle açık renkli elbise tercih etmelidirler. Kenelerin vücuda girebileceği yerlerin kapatılması gerekmektedir. Dönüşte mutlaka vücut ve elbiseler kene yönünden kontrol edilmeli, kene varsa uygun şekilde uzaklaştırılmalıdır. Keneler hiçbir şekilde elle ezilmemelidir. Kene çıkartıldıktan sonra 10 gün süre ile takip edilmeli, ani başlayan ateş, baş ağrısı, yoğun halsizlik, bulantı, kusma, ishal ve kanama gibi şikayetlerin olması durumunda sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır."

Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler