YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“efqm Mükemmellik Modeli Çalışmaları”

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) uygulanacak olan EFQM Mükemmellik Modeli kapsamında Türkiye Kalite Derneği (KalDer) yöneticileri tarafından...

“efqm Mükemmellik Modeli Çalışmaları”

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) uygulanacak olan EFQM Mükemmellik Modeli kapsamında Türkiye Kalite Derneği (KalDer) yöneticileri tarafından KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

EFQM Mükemmellik Modeli bilgilendirme toplantısına; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, üniversite dekanları ve dekan yardımcıları, müdür ve müdür yardımcıları, bölüm başkanları ve yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri ve program sorumluları ile öğrenciler karıldı. Karabük Üniversitesi’nin tüm çalışanları ile EFQM Mükemmellik Modeli çalışmalarına baş koyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Safranbolu’da pabucun dama atılması gibi bir tabir vardır. Safranbolu ahilik geleneğinin yüzyıllarca devam ettirildiği bir Osmanlı şehridir. Karabük Üniversitesi de Karabük’te kurulduysa geleneklerini devam ettirmek zorundadır. Pabucumuz ne zaman dama atılır biliyor musunuz? Eğer ürettiğimiz ürünler beğenilmez hale gelirse şikayetler başlayacaktır ve bizim pabucumuz uzmanlar tarafından değerlendirecek ve uygun değil ise de dama atılacaktır. Artık dünyada üretilen her şey, her şeyle ölçülebilir konumdadır. Bu bağlamda Karabük Üniversitesi’nin de çıktıları herkes tarafından ölçülmektedir. Bu nedenle 2005’li yıllarda başladığımız Kalite Güvence Sistemini bugün daha değişik bir anlayışla EFQM Mükemmellik Modeli anlayışıyla yapılandırmak istiyoruz. Değerli Yönetim Kurulu üyeleri ve rektörümüz ki, bizden daha önce bu yola çıktılar ve belirli bir mesafeyi kat ettiler, bu gün de bizlerle edinmiş oldukları tecrübeleri paylaşacaklar” dedi.

Rahatsızlığı nedeniyle sunumlarını gerçekleştiremeyen Düzce Üniversitesi Rektörü ve KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun yerine Düzce Üniversitesi Sürekli Değişim Koordinatörü Öğr. Gör. Okan Bütüner kürsüye gelerek Düzce Üniversitesi’nin sürekli iyileştirme kalite yolculuğu ve değişimi hakkında bilgiler verdi. 5-9 Kasım tarihleri arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda Rektörlük İdari Birimlerinin kalite çalışmalarının EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde dış değerlendirme sonucu’4 Yıldızlı Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi’ almaya hak kazandıklarını belirten Bütüner, “Düzce Üniversitesi olarak EFQM Mükemmellik Modelindeki temel amacımız organizasyonun kültür ve yapısını değiştirerek yola çıkmaktır” dedi.

Sunumlarında mükemmellik modeli sürecindeki temel uygulamalar, temel uygulamaların taçlandırılması, kalite güvencesi ve akreditasyon süreci, kalite yolculuğu, kalite yolculuğundaki ilk uygulamalar, kalite planlama sistemi, yol haritası ve dış değerlendirme raporu sonuçları hakkında bilgiler veren Bütüner sunumlarını; Masaaki İmai’nin “Kalite, Bünyeye Eğitimle Aşılanır sözü ile sonlandırdı. Karabük Üniversitesi’nin EFQM Mükemmellik Modeli çalışmalarının son derece olumlu bir seyir izlediğini belirten KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, “Bugün itibari ile burada kalite sürecini işletmeye, adaptasyonu ile ilgili çalışmalara başlangıç vermek üzere bulunduğunuzu görüyorum. Düzce Üniversitesi yapmış olduğu sunum ile kalite sürecinin nasıl olduğu hakkında bizlere güzel bilgiler verdi. Kalite nedir sorusuna verilecek en güzel cevap, kalite kusur barındırmamaktır. Esasen yapmamız gereken yakalanmış olan başarının ötesine çıkmaktır. Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın konuşmasında bir pabuç hikayesi vardı. O hikayede verilmek istenen mesaj pabucu beğenilmeyen esnafın pabucunun dama atmışlar olmasıdır. Bu yüzden kalite ustalık dönemini simgeler. Bugün kalitenin ne kadar önemli olduğunu kitlesel rekabet sürecine dahil olunca anlarsınız” diye konuştu.

Doğan konuşmasında; EFQM’in tanımı, amaçları ve hedefleri, KalDer’in kuruluşu, çalışmaları ile Türkiye’deki uygulamaları ve uygulama alanları, mükemmellik modeli nedir, nasıl uygulanır, mükemmellik modelinin girdileri ve çıktıları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Toplantının sonunda Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Düzce Üniversitesi Rektörü ve KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’na, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan’a, KalDer Ulusal Kalite Hareketi Sorumlusu Sabri Bülbül’e ve Düzce Üniversitesi Sürekli Değişim Koordinatörü Öğr. Gör. Okan Bütüner’e katılımları için teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.

Son olarak kısa bir konuşma yapan Düzce Üniversitesi Rektörü ve KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, “Öncelikle ev sahipliği için Rektörümüze çok teşekkür ederim. Deneyimlerimizi sizlerle paylaşma imkanı sunduğu için çok mutlu olduk. KalDer çok deneyimli bir kuruluş biz onlarla çok güzel işbirlikleri yaptık. Umarız Karabük Üniversitesi’ de kalite yolculuğunda KalDer ile birlikte bizden daha kısa sürede daha büyük başarılara ulaşır bizler de Karabük Üniversitesi ile gurur duyarız. Karabük Üniversitesi bizim kardeş üniversitemizdir. Burada yapacağınız bütün çalışmaların özü her gün bir önceki günden yaptığınız işi bir adım daha iyi yaparak farklı düşünceler ortaya çıkarmak olmalıdır. Bu güzel yolculuğunuzda bizde elimizden geldiğince sizlere destek olmaya çalışacağız. Şimdiden emeği geçen herkese başarılar diliyorum” dedi.

“efqm Mükemmellik Modeli Çalışmaları”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler