Bu da kampüsü simgeleyen yapılardan birinin tepesine araba koymaktan, okula ait manevi değeri yüksek eşyaları çalmaya kadar gidebiliyor. İşte öğrenciler tarafından yapılmış en ünlü ve en fena eşek şakaları... 1979'da Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde öğrenci yönetimini elinde tutan 'Kova & Kürek Partisi' adlı grup, okulun bütün sanat bütçesini eşek şakaları için harcıyordu. Grubun şaheseri kuşkusuz, donmuş Mendota Gölü'ne koydukları sahte Özgürlük anıtı heykeliydi.
Massachusettes Teknoloji Enstitüsü (MIT) de okulun kubbesini kapsayan bir çok şakayla anılıyor. Bunların en büyüğüyse 1994'te öğrencilerin kubbenin üzerine polis arabası bırakması.
2001'de Kanadalı bir grup mühendislik öğrencisi kırmızı bir Volkswagen Kablumbağa'ya naylon bağlar bağlayarak San Francisco'daki ünlü Golden Gate köprüsünün doğu tarafında 35 metreye yakın bir yükseklikten aşağı bırakarak 4 saat boyunca hem gemi hem araç trafiğini kitledi.
Kova & Kürek partisi 1979 yılında 1008 tane plastik pembe flamingoyla yeniden ortaya çıktı. Wisconsin-Madison Üniversitesi'nin önündeki çimenlik alana yerleştirilen filamingoların çoğu hatıra amaçlı olarak öğrenciler tarafından alındı
1933'te Harvard Üniversitesi öğrencileri, Massachusetts Temsilciler Evi'nin tavanında asılı duran 1,5 metrelik tahta balığı çaldı. Turist gibi gelip sakin bir anı kollayan öğrenciler balığı asılı olduğu ipleri keserek kolayca ele geçirebilmişti. Balık ikinci kez çalınmaması için 15 cm daha yukarı asıldı.
1930'da Cornell Üniversitesi'nin gazetesi 'the Cornell Daiy Sun'da editörlük yapan iki öğrenci Cumhuriyetçi liderlere mektup yazarak Cornell'ın hakkettiği şöhretten mahrum kalmış Cumhuriyetçi kahramanı Hugo N. Frye'yi onurlandırmak için çağırdı. Az bilinen bir vatansever olarak anlattıkları Frye aslında hiç bir zaman var olmamıştı. Şaka gelecek olan politikacıları kandırmaktı. Herbert Hoover'ın yardımcılığını yapan Charles Curtis bile bu şakaya kananlar arasındaydı.
1961'de 100 bini aşkın futbol taraftarı Pasadena'da 'Gül Kupası' için Washington Üniversitesi'nin Huskies takımı ile Minnesota Üniversitesi'nin Golden Gophers takımları arasındaki maçı izlemek için buluştu. Olaylar devre arasında ilginç bir hal aldı. Cal Tech(California Teknoloji Enstitüsü) öğrencileri Washingtonlıların pankartlarını değiştirdi. Washington taraftarlarının bulunduğu tribün onlar farkında olmadan 'Cal Tech'yazısıyla kaplandı.
Chicago Üniversitesi her yıl okul çapında çöp avına çıkar ancak 1999'da etkinlik radyoaktif bir hal aldı. Toplanması gerekenler listesindeki şeylerden biri ahırdaki üretici reaktördü. Bu yüzden fizik bölümü mezunu iki kişi, hurda alüminyum parçalarından, karbon kağıtlardan ve elektrikli süpürgedeki toryumlu parçalardan kabataslak bir plütonyum reaktörü inşaa etti. Neredeyse yarı nükleer bir silah üreten öğrenciler sadece ikinci olabildi.
1954'te Harvard Üniversitesi'nin gazeteleri 'the Crimson' ve 'the Lampoon' arasındaki rekabet, the Crimson'ın Lampoon'a ait olan pelikan şeklindeki bakır rüzgar gülünü çalıp dönemin Rus büyükelçisinin yardımcısına hediye etmesiyle zirveye çıkmıştı. Önce hediyeyi memnuniyetle kabul eden Büyükelçi Tsarapkin olayı öğrenince, pelikanı sahibine iade etti.
Mezun olmak üzere olan öğrencilerin bazıları, gerçek hayata karışmanın arifesinde kampüste ya da okulda kendilerine ait bir iz bırakmayı hakları olarak görüyor. Basit ama yeni bir şaka da Lousiana Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından yapıldı. Öğrenciler kampüsteki asırlık saat kulesine kurdukları teçhizatla 1972 yılında çekilen 'Delivarence' filminin ünlü müziği 'Dueling Banjos'u saat başı çaldılar.