Kandilli Rasathanesi verilerine göre 6.2’lik depremden sonraki 3 saatte büyüklükleri 2.7 ile 4.8 arasında değişen 160 artçı deprem meydana geldi. Muğla Belediye Başkanı Osman Görün depremin bütün Muğla'da hissedildiğini söyleyerek, can kaybı yaşanmadığını dile getirdi.
Görün sözlerini şöyle sürdürdü: Elektirik hatlarında aksamalar oldu. Büyük bir kesinti söz konusu değil. Telefon sistemlerinde de bazı yerlerde aksamalar var. Büyük deprem en üst noktada oluştu. Daha düşük artçılar devam ediyor.
DEPREM UZMANLARINDAN KRİTİK UYARI
İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz katıldığı NTV canlı yayıyında artçıların sürdüğünü belirterek vatandaşlara hasarlı binalara girmemeleri uyarısında bulundu.
"HASARLI BİNALARA GİRMEYİN"
CNN Türk canlı yayınına konuşan AFAD başkanı Mehmet Halis Bilden de az hasarlı ya da hasarlı binalara vatandaşların girmemesi yönünde uyarılarda bulundu.
BODRUM DEVLET HASTANESİ’NİN ACİL SERVİSİ BOŞALTILDI
İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa başta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki birçok ilde hissedilen deprem nedeniyle sokaklara çıkan vatandaşlar endişelendikleri için evlerine dönmedi.
Bu arada Bodrum’da birçok binanın yanısıra Devlet Hastanesi’nin acil servisi bölümünün duvarında da çatlaklar meydana geldi. Bunun üzerine acil servisteki hastalar bahçelere taşındı. Bodrum’da trafolarda meydana gelenh hasar nedeniyle birçok kesimde elektriklerin kesik olduğu ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla ulaşımda da sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Gümbet’te ise dev dalgalar oluştuğu ve sahile vurduğu öne sürüldü.
BODRUM'DA TRAFİK SIKIŞTI
Deprem sonrası yaşanan panik havasıyla beraber çok sayıda tatilci Bodrum'dan ayrılmak için araçlarına binerek yola çıktılar. Ancak bu durum Bodrum'da trafiğin kısa sürede sıkışmasına neden oldu.