YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege Bölgesinde 70 Bin Ünite Kan Eksiği Var

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr.Gökay Gök, Ege Bölgesinde 70 bin ünite...

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr.Gökay Gök, Ege Bölgesinde 70 bin ünite kan açığı olduğunu, bu açığı kapatabilmeleri halinde İzmir’deki 5 büyük hastanenin de kan ihtiyacının kendileri tarafından temin edileceğini söyledi.

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Denizli’de kan bağışçılarına plaket verildi. Kelleci Restaurant’ta düzenlenen plaket törenine, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr.Gökay Gök, gönüllü kan bağışçıları ve davetliler katıldı. Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr.Gökay Gök, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin ardından Denizli Valisi Abdülkadir Demir de bir konuşma yaptı. Her konuda olduğu gibi kan bağışı konusunda da Denizli’nin örnek bir il olduğunu belirten Demir, şöyle konuştu: “Denizli’de 5 yer ve 18 hastanede kan bağışı yapılıyor. Geçen yıl Denizli’de 35 bin ünite kan ihtiyacı vardı. Bu miktarın 30 bin 400 ünitesini Denizli’deki kan bağışçıları karşıladı. Bu konuda emeği geçen herkese ve kan bağışçılarına teşekkür ederim” dedi.

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr.Gökay Gök, kan bağışı ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürlüğü olarak Sağlık Bakanlığı adına yürüttükleri çalışma ve kampanyalar çerçevesinde Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Muğla ve İzmir’deki 155 hastanenin kan ihtiyacını karşıladıklarını belirten Dr.Gökay Gök, şunları söyledi: “Sadece İzmir’de 5 hastanenin kanını temin etme konusunda bakanlık bize yetki vermedi. Bölge olarak yıllık 300 bin ünite kan bağışı gerekli. 70 bin ünite açığımız var. Bu da İzmir açığıdır. Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi, Tepecik İzmir Eğitim Araştırma Hastanesi ve Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan hastalar, 3. dünya ülkeleri gibi ne yazık ki herhangi bir gruptan kan bağışçılarını bulup o hastanelere götürmek zorunda. Diğer illerde hasta hastaneye yattığında, hiçbir hasta ve hasta yakını kan aramıyor, taşımıyor, para ile uğraşmıyor. En güvenilir kana ulaşmış oluyorlar. 70 bin ünite kanı daha toplayabilseydik, bu hastanelerdeki hastalar da mağdur olmazdı”

Gerçekleştirdikleri kampanya ve projelerle 70 bin ünite kanı toplamaları halinde bu hastanelerin kan talebinin karşılanmasının da kendilerine verileceğini belirten Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kan ihtiyacı süreklidir. Özellikle yaz ayları ve Ramazan’da kan bağışı azalıyor. İnsanların bayılırım korkusu ve sıcaktan dışarı çıkmaması sebebiyle azalıyor. Kan bağışı azalıyor ama kan talebi azalmıyor. Stoklar azaldığında sıkıntı kapıya dayanıyor. Biz eskisi gibi hasta ve hasta yakınlarının kan aradığı günleri görmek istemiyoruz. Özellikle Ramazan ayında tok karınla yarım saatin ayrılarak kan verilmesini istiyoruz. Ramazan ayında dini görevimiz oruç tutmaksa, vatandaşlık görevimiz de kan vermektir”

Törende gönüllü kan bağışçılarına plaket veren Vali Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri, tören sonunda dışarıda hazır bekleyen Kızılay kan aracına giderek kan bağışında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler