Mehmet Bayer - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar, Ege Denizi'ndeki 5.1 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, ''Ege Bölgesi'nin üzerindeki tüm aktif faylar boyunca büyüklüğü 5 ve üzerinde olan depremler her zaman beklenebilir'' dedi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı da olan Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 10.17'de Ege Denizi açıklarında meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Karaburun Yarımadası'nın yaklaşık 20 kilometre kuzey batısında, Karaburun Yarımadası ile Yunanistan'ın Midilli Adası arasında Ege Denizi içinde yer aldığını söyledi.
5.1 büyüklüğündeki depremden sonra, şu ana kadar büyüklüğü 2.5 ile 4.2 arasında değişen artçı sarsıntıların da yaşandığını belirten Tatar, ''Bilindiği üzere, Ege Bölgesi'nin çok büyük bir bölümü birinci derece deprem bölgesi içinde yer almakta olup, bölgede değişik uzanıma sahip, normal fay diye adlandırdığımız deprem üretebilecek aktif faylar bulunmaktadır. Bölge bu açıdan bir deprem riski altındadır'' dedi.
Tatar, 17-21 Ekim 2005 tarihleri arasında da Karaburun Yarımadası'nın güneyinde Sığacık Körfezi'nde orta büyüklükte seri depremler meydana geldiğine işaret ederek, ''Bölgede benzer büyüklükte depremlerin olması olağan olup, halkımızın paniğe kapılmadan, bölgenin 1. derece deprem bölgesi olduğu gerçeğini de unutmadan daha güvenli alanlarda bulunmaları ve hazırlıklı olmaları önem taşımaktadır. Ege Bölgesi'nin üzerindeki tüm aktif faylar boyunca büyüklüğü 5 ve üzerinde olan depremler her zaman beklenebilir'' diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz