Memur Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan açıklamada, sendika olarak 4+4+4'lük 12 yıl zorunlu eğitim sistemini destekledikleri, ancak uygulama ile birlikte ortaya çıkan sorunların acil olarak çözülmesi gerektiği bildirildi.
Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, özellikle Balıkesir'de bazı fiziki sıkıntılar yaşandığını, bu nedenle sistemde aksamalar olduğunu belirtti. Yılmaz, “Sıkıntıların giderilmesi için Bakanlığa yardımcı olduk. Biz böyle bir sistemi isteyen ve destekleyen bir kurumuz. Ancak sorunların bir an önce giderilmesi gerekir" dedi. Kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Bir-Sen şube başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, ikili eğitim sistemin çocuklar için iyi olmadığını, eğitimde asıl olan uygulamanın "tam gün" olduğunun altını çizdi. 4+4+4 ile okuma yazmadan ziyade oyunun daha ön planda olduğunu, bunun da çocuklar açısından pozitif olduğunu belirten Yılmaz, İmam Hatiplerin orta kısımlarının açılmasının da eğitimde fırsat eşitliği açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
SINIF ÖĞRETMENLERİNDE NORM FAZLASI OLUŞTU
Eğitim-Bir-Sen şube başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, yeni eğitim sistemi 4+4+4'ün sınıf öğretmenlerinde norm fazlasına yol açtığını, bunun önemli bir sıkıntı olduğunu bildirdi. Beşinci sınıflara da branş öğretmenlerinin gireceğini hatırlatan Yılmaz, "Sendika olarak Bakanlığa girişimde bulunduk. Balıkesir’de 450 norm fazlası sınıf öğretmeni var. Bu sınıf öğretmenlerinin 378'i alan değişikliği yaptı. Alan değişikliği yapanlar norm kadrodan çıkıyor, yerine branşlardan norm öğretmen atanıyor. Balıkesir öğretmeni çok olan bir il. Subay, Astsubay ve polis çok, büyük bölümünün eşi öğretmen. 148 sınıf öğretmenin ataması yapıldı ve 34 tanesi eş durumundan il dışına gitti" dedi.
DURSUNBEY'DEKİ ÖĞRETMEN KRİZİ
Çavuşoğlu Kebap Salonundaki kahvaltılı basınla tanışma toplantısına Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, Basın Yayın Sekreteri Mesut Solak, Sosyal İşler Sekreteri Mustafa Uras, Teşkilatlanma Sekreteri Ramazan Konakbay, Mali İşler Sekreteri Ali Tanrıkulu, Mevzuat Sekreteri Ümit Çelik katıldı. Sendikanın şube başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, 4+4+4 kademeli eğitim sistemini 18. Milli Eğitim Şurasında Milli Eğitim Bakanlığına önerdiklerini, uygulamanın bu yıla nasip olduğunu söyledi. Balıkesir'de bazı fiziki sıkıntıların yaşandığını belirten Yılmaz, biz bu uygulamada öğrencilerin ayrı binalarda ayrı eğitim görmelerini sağlamayı hedeflemiştik. Balıkesir'deki fiziki imkansızlıklardan dolayı bazı riskleri alınamadı. İlkokullarla ortaokulların asli olarak ayrılması hedefleniyordu. Balıkesir'de bu konuda sıkıntı var. Okullar ayrılmadığı için sabahçı-öğlenci uygulaması yapma durumunda kalındı. Bu uygulama da öğrencileri giriş-çıkış saatleri uzadı. 5 sınıflarda 36 saat ders var. Zorunlu olarak bir günde 8 saat ders işlemek zorunda kalıyorlar. Saatler geri alındığında öğrenciler gece geç saatlerde karanlıkta okullardan çıkmaya başlayacak. Şu an da Balıkesir’de norm fazlası ve norm açığı eşitlendi. Dursunbey’deki öğretmen sıkıntısını gidermek için müdür yardımcılarının köy okullarına atanması durumunun yanlış olduğunu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne söyledik. Böyle bir soruna böyle bir çözüm yanlış bir durum, yöntemler saçma. Öğretmensiz okullara müdür yardımcıları görevlendirilmiş, bu çözüm değil. Dursunbey'deki sendika temsilcimiz bir okulda müdür yardımcısı onu da atamışlar. Böyle bir çözüm olmaz. Elinde öğretmen yoksa ücretli görevlendirme yaparsın. Müdür yardımcılarının Milli Eğitim Müdürlüğü bu sorunu kısa bir sürede çözeceğini söyledi. Bu sorun çözülmezse açık açık her şeyi bir basın açıklaması ile anlatacağım" diye konuştu.
ÜNİVERSİTEYE KADRO SİTEMİ
Eğitim-Bir-Sen şube başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, Balıkesir Üniversitesinde (BAÜ) boş bulunan idari kadrolara başka kurumlardan atama yapılmasının üniversite personeli arasında kırgınlık ve küskünlüğe yol açtığını belirterek sendika olarak dışarıdan atamalara sıcak bakmadıklarını söyledi. Yılmaz, üniversitede görev yapan idari personelin büyük çoğunluğunun ikinci öğretim mesaisinden faydalanamadığını, ÖSYM ve Anadolu Üniversitesince yapılan sınavların görevleri adil olarak dağıtılmadığını, bu durumun da kırgınlıklara sebebiyet verdiğini kaydetti. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'a seslenen Eğitim-Bir-Sen şube başkanı, Yardımcı Doçent, Doçent ve ve Profesör kadrolarını hakkeden akademik personele kadrolarının geciktirilmeden verilmesi gerektiğini kaydetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz