Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) toplu sözleşme öncesi Ankara'yı faks yağmuruna tuttu.
Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi üyeleri, Ulucami Postahanesi önünde buluşarak 'faks eylemi' yaptı. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, öğretmenler ve öğretim elemanları olarak ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmesi için 81 ilde aynı anda eylem yaptıklarını, bu hafta ek ödeme mağduru öğretmen ve öğretim elemanları için meydanlarda olduklarını kaydetti.
Eşit işe eşit ücret uygulaması ile kamuda çalışan personele yönelik denge sağlanmaya çalışılırken, 800 bini aşkın öğretmen ve öğretim elemanının muadili olmadığı gerekçesiyle kapsam dışında bırakıldığını hatırlatan Şeker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Muadilimizi bulamayan' hükümet yetkililerine, 'buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz' demek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kamu çalışanlarının beşte ikisini oluşturuyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığı olan adil bir ücret istiyor, kimseden lütuf beklemiyoruz. 'Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor' diyenlere, 'Eğer büyüme varsa, büyümeyi maaşlarımızda ve mutfağımızda hissetmek istediğimizi belirtiyoruz. Hükümet, merkezi yönetim bütçesinden en fazla payı eğitime ayırdığını ifade ederek, eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getirmektedir. Eğitime en fazla payın ayrılmasından, eğitim çalışanları olarak memnun olduğumuzu, fakat eğitime ayrılan pay ile eğitimciye ayrılan pay arasında uçurum olduğundan dolayı asla memnun olmadığımızı söylemek istiyoruz".
Ek ödeme alamayan öğretmen ve öğretim elemanlarının kamuda en düşük ücret alan çalışan konumuna düşürüldüğüne dikkat çeken Şeker, "Meclis çalışanına, danışmanına, şoförüne, bürokratlarına, gizli kararname ile askerine cömert davranan hükümet, eğitimciler söz konusu olduğunda 'mali denge'den söz etmektedir" ifadesini kullandı.
666 sayılı KHK'nın farklı kurumlarda aynı unvanda olanların maaşlarında denge sağladığını, ancak eğitimde kurum içi dengeyi alt üst ettiğini vurgulayan Şeker, "Maliye'nin bazı patronlara milyon dolarlık merhamet gösterirken, eğitim çalışanına "al da bunu merhem et" demesine karşıyız" dedi.
Hükümet yetkililerinden toplu sözleşme masasında emeklerinin karşılığını ifade eden yeni bordroyu ortaya koymalarını isteyen Şeker, öğretmen ve öğretim elemanları olarak, ek ödeme mağduriyetlerinin masada telafi edilmesini beklediklerini söyledi.
Başkan Şeker'in konuşmasının ardından Eğitim-Bir-Sen üyeleri ek ödeme taleplerini içeren metinleri başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, çalışanlarına sahip çıkması talebiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e ve Bursa milletvekillerine faksladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz