HABER

EĞİTİM SEN meydanlara iniyor

EĞİTİM SEN Genel Başkanı Zübeyde Kılıç “Haklarımız için 16 Eylül’de alanlardayız” dedi.

ANKARA (ANKA) - EĞİTİM SEN Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, öğretmenlere ek ders ücretlerinin ödenmesi ve sadece öğretmenlere ödenen eğitime hazırlık ödeneğinin eğitim ve bilim işkolunda çalışan herkesi kapsaması talepleriyle ilgili olarak, “Haklarımız için 16 Eylül’de alanlardayız” dedi.

Trakya başta olmak üzere Marmara bölgesinin bir bölümünü etkisi altına alan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dilekleriyle konuşmasına başlayan Kılıç, “Bu büyük felaketi yaratan sebep yapılaşmadır. Büyük deprem tehlikesi ve sel felaketinde olan İstanbul ve Marmara’da gerekenler yapılmalıdır” dedi.

Kılıç, düzenlediği basın toplantısında ilköğretim okulu öğretmenlerine daha önceden tüm seminer döneminde ek ders ücreti ödendiği halde, 16 Aralık 2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan bir değişiklikle bu uygulamanın 15 saatle sınırlandırıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı’nın 6/3 maddesinde yer alan ‘Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma süresinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir’ hükmü uyarınca, 15 saati aşan seminer dönemi için ek ders ücreti ödenmemesi açık bir haksızlıktır.”

-“BU YIL DA EK DERS ÜCRETİ ÖDENMEYECEK“-

Bu yıl öğretmenlere 29-30 Haziran günlerinde ek ders ücreti ödenmediğini ifade eden Kılıç, “14-18 Eylül arası ve bayram haftasında 23-24-25 Eylül 2009 tarihlerinde öğretmenlerimiz okullarda ve görevlerinin başında olmasına rağmen ek ders ücreti ödenmeyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, 2009 bütçesinde 515 TL olarak öngörülen eğitime hazırlık ödeneğinin 2009-2010 eğitim öğretim yılı için bir tam maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmesini talep ettiklerini belirten Kılıç, sadece öğretmenleri kapsayan bu uygulamaya eğitim ve bilim işkolunda çalışan herkesin dahil edilerek kapsamın genişletilmesi gerektiğini dile getirdi.

3-4-5 Haziran tarihlerinde Türkiye’nin dört bir köşesinde başlattıkları yürüyüşlerle taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettiklerini ancak bir yanıt alamadıklarını ifade eden Kılıç, “Bunlar güne denk düşen acil taleplerimizdir. Asıl Toplu İş Sözleşmesi kapsamında Bakanlığa sunduğumuz talepleri karara bağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı’nı Toplu İş Sözleşmesi masasına davet ediyoruz. Toplu İş Sözleşmesi hakkını engellemeye devam ederlerse sonbaharda üretimden gelen gücü kullanacağız, greve çıkacağız” dedi.

En Çok Aranan Haberler