HABER

Eğitimde 3D Teknolojisi

“Uluslararası Eğitim ve Teknoloji Konferansı” İhlas Koleji’nde yapıldı

Eğitimde 3D Teknolojisi

İhlas Eğitim Kurumları ve Texas Instruments işbirliği ile Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Eğitimde Üçüncü Boyut” konulu “Uluslararası Eğitim ve Teknoloji Konferansı” İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans salonunda yapıldı.

Yoğun ilgi gösterilen konferansa İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, yerli ve yabancı teknoloji firmaları, dünyanın 14 ülkesinden gelen katılımcılar ve konuşmacıların yanı sıra resmi ve özel okullardan eğitimciler katıldı.

Konferans öncesinde katılımcılar eğitime 3D içerik ve cihaz üreten firmaların açmış oldukları stantları gezme fırsatını buldular.

Koç: “Bu konferansın Türkiye’deki ve dünyadaki eğitime katkıda bulunmasını diliyorum.”

Konferansın açılış konuşmasını yapan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, İhlas Koleji’nin eğitim teknolojilerine yapmış olduğu yatırıma dikkat çekerek, Texas Instruments ile gerçekleştirmiş oldukları bu konferansın tüm eğitim camiasına katkıda bulunmasını temenni ettiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı teknolojik atılımların dünyanın ilgisini çektiğini belirten Koç, bu projelerin eğitim teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren dünyaca ünlü şirketler tarafından da dikkatle takip edildiğini ifade etti. Koç son olarak konferansın gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Yıldız : “İhlas Koleji’ne bu önemli organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür ederim.”

Koç’tan sonra konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da konferansın kendileri için çok önemli bir organizasyon olduğunu belirtti. Yıldız, akademik başarılarının yanı sıra eğitimde ortaya koydukları değerler ile takip ettikleri İhlas Koleji’ne, konferansın düzenlenmesindeki katkılarından dolayı teşekkür etti.
Çocuklar için en iyiyi hedeflediklerini belirten Yıldız, bu amaçla Milli Eğitim müfredatlarını ve araç-gereçlerini sürekli olarak güncellediklerini belirtti. Teknolojinin çok hızlı ilerlediğine dikkat çeken Yıldız, çocukların bu teknolojiye daha çabuk adapte olduklarını, bu sebeple 700 bin öğretmene de bu konuda eğitim verdiklerini vurguladı.

Söz konusu eğitim teknolojileri olunca hükümetin uygulamaya koyduğu Fatih Projesi’nden de söz eden Yıldız, “Şu anda 9. sınıflara yönelik 52 okulda devam ettiğimiz pilot bir uygulamamız var. Etkileşimli tahta dediğimiz teknolojiyi bu okullara yerleştirerek öğrencilerimize tablet bilgisayar verdik.”dedi.

Kendisinin matematikçi olduğunu belirten Yıldız, öğrencilerin matematikte uğradığı başarısızlığın kendilerini üzdüğünü söyledi. İhlas Koleji’nin başarılı olduğu ulusal ve uluslararası yarışmalardaki gibi grup halinde başarı elde edilebilirken bireysel anlamda gelen başarısızlıkların 3D teknolojileri ile aşılabileceğini de sözlerine ekledi.

Yıldız’dan sonra konuşmak için sahneye çıkan İhlas Koleji İngilizce öğretmeni Thomas Littleton da 3D teknolojisinin tarihi ve İhlas Koleji ile 3D teknolojisinin gelişimi hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında 3D teknolojisinin çocuklar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri hakkında da bilgiler veren Littleton, konuşmasının son bölümünde sahneye davet ettiği çocuklara Prof. Anne Bamford ile birlikte 3D teknolojisi ile eğitim konusunda sorular sordu.

Verilen aranın ardından başlayan ikinci oturumda 3D Eğitim projesi olan “LIFE” projesi hakkında, University of Art London’da Eğitim Araştırmaları Departmanı direktörü Prof. Anne Bamford bilgiler verdi. 3D teknolojilerinin eğitimde ne gibi farklılıklar oluşturabileceğini araştırdıklarını belirten Bamford, 700 bin öğrenci üzerinde yaptıkları çalışmaların sonuçlarının bir bölümünü katılımcılarla paylaştı.

6-8 hafta süren çalışmalar sonucunda 3D eğitim alan ve normal 2D olarak eğitim alan öğrenciler arasındaki farklılıklara değinen Bamford, şaşırtıcı sonuçlar aldıklarını belirtti. Yapılan sınavlarda 3D eğitim alan çocukların çok daha başarılı sonuçlar aldıklarını söyleyen Bamford, ayrıca çocukların sınıf içindeki davranışlarının ve derse katılımlarının da pozitif yönde artış gösterdiğini ifade etti.

Konuşmasının devamında öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin 3D eğitim konusunda görüşlerine de yer veren Bamford, bu görüşlerden dikkat çekici olanları katılımcılarla paylaştı.

Konferansın üçüncü oturumunda sunumlarını gerçekleştiren The Abby School’dan Kathryn Macaulay, Futuresource’dan Mike Fisher ve European Schoolnet’den Will Ellis 3D teknolojisinin eğitimdeki önemine dikkat çektiler. Teknolojinin eğitimdeki yerinin yadsınamaz olduğunda hem fikir olan konuşmacılar içerik üretiminin artması ile 3D teknolojisinin tüm okullarda kullanılacağının altını çizdiler.

Katılımcıların stantları gezerek 3D içerik ve cihazları bizzat denedikleri konferansın sonunda katılımcılara sertifikaları da verildi.

En Çok Aranan Haberler