YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Eğitimde İşbirliği Protokolü" Imza Töreni

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, "Eğitim niteliğini yükseltemezsek Türkiye 2023 hedefini gerçekleştiremez" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, "Eğitim niteliğini yükseltemezsek Türkiye 2023 hedefini gerçekleştiremez" dedi.

Kırklareli Üniversitesi ile Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" imza töreni ve "Okullar Hayat Olsun" projesi değerlendirme toplantısına katılan Ersöz, burada yaptığı konuşmada, eğitimin kalitesini arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Çocukları daha iyi yetiştirmek, Türkiye'yi geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Ersöz, "Eğitim niteliğini yükseltemezsek Türkiye 2023 hedefini gerçekleştiremez. Biz eğitimi topluma yaymak, toplumu okullarla aynı zamanda üniversitelerle buluşturmak suretiyle okulları ve üniversiteleri ilim, irfan yuvaları, bilgi merkezleri haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Ersöz, "Eğitimde İşbirliği Protokolü" ile üniversitelerin desteğini almayı amaçladıklarını anlatarak, bilim üreten kurumların desteğini alarak, anaokulu, okul öncesi ve orta öğretimde daha nitelikli bir eğitim vermeyi sağlamak istediklerini söyledi.

Eğitime, bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşılması gerektiğini dile getiren Ersöz, "Bilim üreten üniversitelerimiz ile böyle bir işbirliği yapılması, eğitim sisteminin kronikleşmiş sorunlarının çözümüne büyük katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Ersöz, "Okullar Hayat Olsun" projesinde olduğu gibi üniversitelerin kapısını topluma açmak istediklerini vurgulayarak, çocuklar üniversiteye gidip bir kampüs ve hoca ile karşılaştıklarında dünya ile algılarının değiştiğini bildirdi.

-"Okulları etkin bir şekilde kullanmak gerekiyor"-

Toplumun eğitim düzeyinin oldukça düşük olduğuna dikkati çeken Ersöz, şöyle devam etti:

"Bir yetişkinin eğitimde geçen süresi ortalama 6,5 yıl. Gelişmiş ülkelerde bu 12 yılın üzerinde. Biz bu açığı kapayalım ki gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabilelim. Türkiye'de 42 bin okulumuz var ve bunların içerisinde derslik, kütüphane, çok amaçlı salon, okul bahçesi mevcut. Bunlar yalnızca öğrenim saatinde kullanılıyor. Daha sonra okulları kapatıp gidiyor ve bir sonraki güne kadar da açmıyoruz. Büyük binalar yaparak sonra da o binaları kapatıp gidiyoruz. Baktığımızda okullarımız gündüz saatlerinin yüzde 30'unda kullanılıyor. Yılda 365 gün var ve bu da 180 okul gününe tekabül ediyor. Bu nedenle okullarımızı çok daha etkin bir şekilde kullanmamız gerekiyor."

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman da "Okullar Hayat Olsun" projesini ilk uygulayan illerden biri olduklarını anlatarak, Kırklareli'nin Türkiye'de üniversiteye öğrenci yerleştirmede birinci olduğunu kaydetti.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise yeni nesillerin en iyi biçimde gelişmesinin Türkiye'nin geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Vali Yaman, Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, "Eğitimde İşbirliği Protokolü"nü imzaladı.

Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler