YURTHABER

Mardin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eğitime Hayırsever Katkısı

Nusaybin ilçesinde hayırsever Hüseyin Nizamettinoğlu okul yapılması için 20 dönüm arazi bağışladı.

Nusaybin ilçesinde hayırsever Hüseyin Nizamettinoğlu okul yapılması için 20 dönüm arazi bağışladı.

Arazinin tapu devir teslimi için Nusaybin Kaymakamlığı'nda imza töreni düzenledi. Törende, Nizamettinoğlu ailesinin varisi Hüseyin Nizamettinoğlu, Nusaybin'de mevcut imar planı içerisinde en değerli arazi yapısı arasında bulunan Mardin yolu üzerindeki 20 dönümlük arazisinin tapusunu Kaymakam Murat Girgin'e teslim etti.

Yapılan protokol anlaşmasından sonra tapuyu alan Girgin, Nizamettinoğlu ailesinin yapımı devam eden yeni hastane için de 20 dönüm arazi bağışladığını, bu vesileyle yeni hastane inşaatına başladıklarını belirterek, "Şehrimizin batı bölgesinde bulunan Mardin yolu üzerinde hazinemize ait 20 dönümlük alanımız vardı. Yaptığımız görüşmeler sonrası hemen bitişiğinde Nizamettinoğlu ailesi de yol ve yeşil alan gibi katkı yerlerini kapsamayan net 20 dönüm arazi bağışladı. Mevcut arazimiz 40 dönüme ulaştı. Burada spor ve sosyal alanları olan Sağlık, Anadolu ve Meslek liselerinden oluşan bir eğitim kompleksi yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Girgin, ilk yapılacak okula Hüseyin Nizamettinoğlu'nun babası Ali Necim Nizamettinoğlu'nun adını vereceklerini belirterek, memlekete sahip çıkmanın bu tür manevi yatırımlarla gerçekleşeceğini kaydetti.

Hayırsever vatandaşlar tarafından Nusaybin'de daha önce bağışlanan arazilerin üzerine okulların inşa edilmeye başlandığını belirten Girgin, bu tür destekleri beklediklerini kaydetti.

Nizamettinoğlu ise arazinin okul yapımı için kullanılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Nusaybin'de doğup büyüdüklerini ve yaşadıkları topraklara bu tür katkılar yaparak manevi borçlarını ödediklerini belirten Nizamettinoğlu, "Bu araziler üzerine yapılacak okullarda Nusaybinli çocuklarımız, geleceğimiz olan gençlerimizin okuyacak olmasından dolayı çok memnunum. Yapılacak okullardan birine babamın ismi verilecek. Bu bizi ayrıca gururlandırıyor. Daha önce de hastane için böyle bir bağış yapmıştık. Hastane binası yapılıyor. Temennim bu okullarda eğitim alacak gençlerimizin iyi yerlere gelerek memleketlerine hizmet etmeleridir" diye konuştu.

Muhabir: Arif Altunkaynak / Necdet Doğruyol / Meral Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler