Türkçede öz Türkçe olan birçok kelime vardır. Bunlardan biri de eğlence kelimesidir. Ancak diğer birçok kelimenin yazımında olduğu gibi bu kelimenin yazımında da hataya düşülür. Bir kelimeyi doğru yazabilmek için Türkçe yazım kurallarına uyulması gerekir. Belirlenen kurallara uyulmadığı sürece yazım yanlışları yapılır. Yapılan yazım yanlışlarının çoğunluğu halk arasındaki telaffuz biçimlerinden kaynaklı olur.
Türk Dil Kurumu eğlence kelimesi için isim türünde iki farklı tanım yapmıştır. Resmî internet sayfasında yer alan Türkçe Sözlük’e göre eğlence kelimesi eğlenme işi anlamına gelir. Eş anlamlı kelimesi ise sefahat kelimesidir. Bir diğer tanıma göre eğlence hoş ve neşeli zaman geçirmeyi sağlayan kişiler, olaylar ya da durumlar için kullanılır. Bu kelime ayrıca başka kelimeler ile bir araya gelerek yeni anlamlara karşılık gelen birleşik türde kelimeler de üretir. Gönül eğlencesi, kır eğlencesi gibi kelimeler bu duruma örnek olarak gösterilebilir.
Eğlence TDK kurallarında yer alan bilgilere göre “ğ” harfi kullanılarak yazılan bir kelimedir. “Y” harfi kullanılarak yazıldığı zaman yazım hatası yapılmış olur. Halk arasında “eylence” olarak da telaffuz edilebilen eğlence yazımı “ğ” kullanıldığında doğru yazılan bir kelimedir. Eğlence doğru yazılışı bu şekildedir. Bu kelimenin doğru yazıldığı hali ile kurulan bazı örnek cümleler şunlardır: