HABER

Ehliyet sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? Ehliyet sınav sonuçları hakkında her şey!

Ehliyet sınavı 29 Temmuz 2017 gününün sabahında MEB'in kontrolünde gerçekleşti. Teorik, çoktan seçmeli sınav sistemi üzerinden gerçekleştirilen ehliyet sınavı, direksiyon sınavı ile kendisini tamamlayacak. Bu sınavdan önce adaylar ehliyet sınav soru ve cevapları yayınlandı mı, detaylarıyla araştırıyorlar. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklaması beklenirken ehliyet sınav soru ve cevapları ile sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, sorularına yanıt bekleniyor. İşte detaylar...

Ehliyet sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? Ehliyet sınav sonuçları hakkında her şey!

29 Temmuz sabahı gerçekleşen ehliyet sınavı için soru ve cevaplar merakla bekleniyor. Adaylar, yapabildiklerini veya yapamadıklarını enine boyuna görebilmek adına ehliyet sınav soru ve cevapları yayınlandı mı, merak ediyorlar. Bu sabah, 2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00) formatındaki sınav gerçekleştirildi, soru ve cevapları merakla bekleniyor.
Sadece ehliyet sınav soru ve cevapları değil, sınav sonuçları da MEB'in açıklamasıyla bekleniyor. Bununla ile ilgili şöyle bir yaygın soru var; ehliyet sınavı sonuçları ve soru - cevapları nereden açıklanacak? Soru ve cevaplar, sonuçlar her yönüyle meb.gov.tr adresinden açıklanacak.

EHLİYET SINAVI İÇİN SORU VE CEVAPLAR YAYINLANDI MI? NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde soru ve cevaplar ile ilgili detaylar şimdilik yok. Daha önce MEB'in, ehliyet sınavı soru ve cevapları için haftaiçleri duyuru yaptığını ve haftaiçinde detaylarıyla açıkladığını görmüştük. Adaylar, ya pazar günü ya da haftaiçini bekleyecekler gibi görünüyor. Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir. 29 Temmuz ehliyet sınavı sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre 10 Ağustos Perşembe günü adaylarla paylaşılacak.

EHLİYET NASIL ALINIR? HANGİ EVRAK İSTENİYOR?

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıdaki gibi..

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporualmış olmak.

e. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

DİREKSİYON SINAVI GEÇME SİSTEMİ NASIL?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden duyurulan Ehliyet sınav sonuçlarına göre 70 ve üzerinde bir puan almayı başaran adaylar, bundan sonra yapılacak direksiyon sınavına girebilecek ve burada da başarılı olması durumunda sürücü belgesi almaya hak kazanacak. Peki, direksiyon sınavı uygulaması nasıl yapılacak?

“M”, “A1”, “A2”, “A” ve “B1” sınıfı direksiyon sınavında adaylar, kask, dizlik, yelek takarak akan trafikte yapılan davranışlar, araç bilgisi sorgulama , kalkış esnasında motoru stop ettirme ve ayakları toplarken dengeyi sağlayamama, konilere çarpma ve ayak çalıklarının açık unutularak yere değmesi, düşme ve ani fren reaksiyonları sınav gözetmeni tarafından dikkat edilecek hususlar arasında yer alacak.

“B”, “C1”, “C”, “D1”, “D”, “BE”, “C1E”, “CE”, “D1E”, “DE” ve “F” sınıfı için direksiyon sınavına giren adayların emniyetli ve rahat kalkış yapma, kalkış ve duruşlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeyedüşürecek şekilde araç kullanma, araç kumanda pedallarına (gaz, fren, debriyaj) yeterince intibakedemeyerek aracı stop ettirme, araç kullanımı esnasında heyecanlı ve telaşlı gibi davranışları gözlemlenecek.

Geri geri park etme: “B”, “C1”, “C”, “D1” ve “D” sertifika sınıfı araçlarda park edecek aracın bir buçuk katı uzunluğundaki (farklı uzunluklardaki HB/SEDAN araçlar için ayrı ayrı) ve aracın genişliğinden 50 cm fazla olan iki araç arasına veya yüksekliği en az 100 cm olan konilerin arasındaki yatay ve dikey çizgilerle belirlenen alana tek hamlede girip, bu alan içinde en fazla iki hamle yaparak aracı kaldırıma veya konilere çarpmadan kaldırıma paralel ve kaldırım ile araç arasındaki mesafenin 50 cm den fazla olmayacak şekilde EK-5 şemaya göre park yapmayı, “BE”, “C1E”, “CE”, “DE” ve “D1E” sertifika sınıfı araçlarda geri geri park etme işlemleri ise araca römork takılı olarak EK-6 şemada belirtildiği gibi park yapmalarını sağlayan davranışlar göz önünde bulunduracak.

Park yerine giriş ve çıkışlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde kontrolsüz çıkma gibi davranışlar da göz önünde bulundurulacak.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler