EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver ne demek? Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver ifadesi de bunlardan biridir. Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver ne anlama gelir?

Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver ne demek? Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver TDK sözlük anlamı nedir? Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver ne demek?

Atasözleri ve deyimler birbirinden bazı özellikleri ile ayrılan kalıplaşmış sözlerdir. Benzerlikleri nedeniyle oldukça karıştırılan bu ifadelerin ayrılan noktası, deyimlerde görülen yüksek orandaki mecaz ve atasözlerindeki öğüt verme özelliğidir. Bunun dışında deyimler birleşik fiillerinden oluşan türleri de içerir. Bazı birleşik fiiller zamanla deyim haline gelmiştir. Bu kalıplaşmış sözler, dilde anlam zenginliği yaratan ifadelerdir. Türkçenin zenginliğine katkıda bulunan sözlerden biri de Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver ifadesidir. Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver ne demektir?

Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver Ne Demek? Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver TDK sözlük anlamı nedir?

  • Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.

Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. verilecek ücret ne kadar çok olursa olsun, her iş uzmanına yaptırılmalıdır anlamında kullanılan bir söz

Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

ekmek aslanın ağzında ekmek çarpsın! ekmek elden su gölden
ekmek istemez su istemez ekmek öpmek ekmeğin büyüğü, hamurun çoğundan olur
ekmeğinden etmek ekmeğinden olmak ekmeğine göz koymak (veya dikmek)
ekmeğine yağ sürmek ekmeğini çıkarmak ekmeğini eline almak
ekmeğini kana doğramak ekmeğini kazanmak ekmeğini taştan çıkarmak
ekmeğini yemek ekmeğiyle oynamak ekmekle oynayanın ekmeğiyle oynanır
ekmekten kaşık olur ama her yoğurdun hakkına değil

En Çok Aranan Haberler