Doruk Group Holding, unlu mamuller değer zinciri olarak tanımladığı sıhhatli ürünleri tüketicilerin beğenisine sunmayı öngörüyor. Tarladaki tohumdan tüketicinin sofrasına kadar her aşamada yer alan holding, 2020’de 5 milyar dolarlık bir ciro hedefliyor.
Tarım, katkı ve unlu mamuller grupları altında 12 şirketle faaliyet yürüten ve 2010 itibari ile tohumdan sofraya her aşamada entegrasyonunu tamamlayan Doruk Group Holding, gelecek 10 senenin büyüme hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.
Holdingin yönetim kurulu başkanı Hasip Gençer, “Tek bir buğday tanesinde dünyalar kurmak olarak tanımladıkları vizyonlarının tohum, tarım yönetiminden tahıl ticaretine, hayvancılık ile yem sanayiciliğinden değirmencilik, un ve maya üretimine, unlu mamullerin üretim girdilerinden perakende fırıncılığa kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığını vurguladı.
Toplantıda, grubun öngörüsünün 40 senelik birikimiyle 2020 itibari ile 5 milyar dolarlık ciro olduğu bildirildi.
Gençer, “Doruk Grubu, buğday tohumundan, ekmeğin sofraya gelinceye kadar geçirdiği her aşamayı buğday değer zinciri olarak görüyor. Bu zincirin her yerinde bulunuyor. Başta tüketici olmak kaydıyla her bireyin hayat kalitesini artıracak biçimde ilerlemeye öncülük etmeyi esas alıyoruz. dedi. Gençer, grubun operasyonlarını yeniden yapılandırdıklarını da anlatırken, şunları ifade etti:
“Marmara Un sanayii grubumuzun temelini oluşturuyor. 1980’lerde olgunlaşma döneminin ardından 1990’larda büyüyen Doruk, 2000’lerde entegrasyon sürecini başarıyla devam ettirdi. Geçen seneden itibaren ise uluslararası oyuncu olma hedefimize bağlı olarak adımlar atmaya başladık. Nihayetinde önümüzdeki 10 sene içinde bu başarıyı tüm dünyada örnek olacak bir yere taşımayı amaçlıyoruz.”
Hasip Gençer, grubun temel misyonunun ‘tek bir buğday tanesinden bir dünya kurmak’ olduğunu aktardı.
Yönetim Kurulu Başkanı Gençer, “Doruk Group Holding’in 40’ıncı senesini kutlamaya hazırlandığımız bu dönemde bizi, ortaklarımızı ve en önemlisi tüketicilerimizi yepyeni bir gelecek bekliyor. Vizyonumuzu hem ülkemizde hem dünyada ayrı piyasalarda hayata geçirmek adına tüm arkadaşlarımızla durmadan çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Dünyada buğday ve buğday ürünlerine olan talebi yakından izlediklerini ve talebe göre operasyonel esneklik konusunda öncü olduklarından söz eden Gençer, ayrı piyasalarda muhtelif ihtiyaçlara yönelik ürün ve hizmetler geliştirdiklerini belirtti.
Gençer, “Dünyada ayrı kıta ve ülkelerde buğdaya olan talep artıyor. Gelir artışına bağlı olarak öncelikli talep artışı buğday ve unlu mamullerde görünüyor. Gelişmekte olan piyasalarda basit un ve unlu mamuller rağbet görürken, gelişmiş ülkelerde ise ayrı türlere ve fonksiyonel fayda sunan ürünlere olan rağbet artıyor. Biz buna göre hareket planı yapıyoruz.” sözleriyle Doruk Grubu’nun sektörü ileri taşımaya ağırlık veren yapısından bahsetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz