YURTHABER

Mersin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ekonomi Bakanı Çağlayan:-"İlk Kez Açıklıyorum, Bu Yıl Narenciye Için 200,üzüm Için 80 TL Destekleme Yapılacak"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu yıl narenciye ihracatına 200, üzüm ihracatına da 80 TL destek verileceğini bildirdi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu yıl narenciye ihracatına 200, üzüm ihracatına da 80 TL destek verileceğini bildirdi.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Sarıkaya köyündeki futbol sahasında düzenlenen iftar yemeğine katılan Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, seçim döneminde Mersin'in tüm ilçe ve köylerini tek tek gezerek vatandaşlarla buluştuğunu hatırlatarak, seçimlerde Erdemli ilçesinin, yoğun desteğiyle AK Parti'yi Mersin'de birinci yaptığını kaydetti.

Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Mersin'i ve Erdemli'yi çok önemsediğini belirterek, "Bu yüzden milletvekilimiz Nebi Bozkurt'u Erdemli'den seçti. Neredeyse tüm bakanlıklar, bakan yardımcılarını belirledi. Ekonomi Bakanlığı ise bakan yardımcısını Mersin'in çocuğu olan Mut ilçesinden bir kardeşimizi seçti. Mersin'de 4 milletvekili, 1 bakan yardımcısı olmak üzere 5 kişi 24 saat sizin emrinizde ve hizmetinizde. Size hizmet etmek bizim için onur ve şereftir" diye konuştu.

2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılacağını hatırlatan Çağlayan, "Oyunlar kapsamında atış poligonu, Erdemli'de yapılıyor. Erdemlimiz oyunlardan sonra da buranın nimetini çok görecek" dedi.

Çağlayan, seçim döneminde Erdemli halkından baraj yapımı konusunda talep aldıklarını dile getirerek, ilçeye yapılacak Sorgun Barajı'nın proje çalışmalarının tamamlandığını, ihale aşaması tamamlanır tamamlanmaz ihaleye çıkacaklarını ve en kısa sürede barajı halkın hizmetine sunacaklarını bildirdi.

-İhracat destekleri-

Bakan Çağlayan, her zaman üreticinin yanında olmaya özen gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz narenciye ve yaş meyve sebzede, ihracat destekleri veriyoruz. Buradaki temel amacımız üreticinin desteklenmesi. Ama ihracatçı desteklenirken zaman zaman sıkıntıların yaşandığı yönünde duyumlar aldık. Biz de bu kapsamda artık üreticinin desteklenmesi yönünde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle oturup konuştuk. İlk kez açıklıyorum, bu yıl narenciye için 200, üzüm için 80 TL destekleme yapılacak. Biz bu sezon son kez ihracata destek vereceğiz. Bundan sonraki süreçte Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, üreticiyle desteklemeleri konuşacak. Buradaki temel amacımız da üreticinin zarar görmemesi."

Mersin'deki gezileri sırasında üreticilerden Ziraat Bankası'na olan borçların 1 yıl ertelenmesi yönünde talep aldıklarını anlatan Çağlayan, "Ankara'da gerekli görüşmeleri yaptık. Artık Mersin de borçları 1 yıl ertelenen iller arasına girdi. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

-Şehit evi ziyareti-

Çağlayan, iftar programı öncesinde İzmir'in Foça ilçesinde askeri araca düzenlenen bombalı terör saldırısından yaralı olarak kurtulan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen, Avgadı köyündeki ailesinin evine taziye ziyaretinde bulundu.

Burada baba Cengizhan ve anne Durdu Özmen'e başsağlığı dileyen Çağlayan, şehidin yakınlarıyla da görüştü.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt'un Kur'an-ı Kerim okuduğu ziyarete Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever de eşlik etti.

Muhabir: Kerem Kocalar/Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler