HABER

Elazığ bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanet'ten bayram namazı saatleri

Bayram namazı saati için Elazığ'lar diğer illerdeki vatandaşlar gibi internette arama yapıyorlar. Arife akşamı yatarken saatler bayram namazı için ayarlanacak ki bayram namazı saati kaçırılmasın. Elazığ ve ilçeleri için bayram namazı saati (Diyanet) ile bayram namazı nasıl kılınır videolu anlatım haberimizde...

Elazığ bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanet'ten bayram namazı saatleri

Elazığlıların ve islam aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun. 2017 yılında ikinci dini bayramımızı kutlamaya yarın bayram namazı ile başlıyoruz. Sabahleyin erkekler evden çıkıp yakınlarındaki bir camiye gidip cemaat ile bayram namazı kılacaklar. Peki Elazığ bayram namazı saati kaç? Elazığ'ın 11 ilçesinde bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte Elazığ'ın ilçeleri için ayrı ayrı Diyanet'ten resmi bayram namazı saatleri...

ELAZIĞ BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

Merkez: 06.31

Ağın: 06.33

Alacakaya: 06.29

Arıcak: 06.28

Baskil: 06.33

Karakoçan: 06.28

Keban: 06.33

Kovancılar: 06.29

Maden: 06.30

Palu: 06.29

Sivrice: 06.31

Tüm illerin ilçe ilçe bayram namazı saatleri için tıklayınız

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Sene de iki defa kılınan bayram namazının kılınışı sık sık unutulmaktadır. Bu yüzden hemen her yıl bayram öncesi insanlar internette "Bayram namazı nasıl kılınır?" Diye arama yapıp kılınışı yeniden hatırlamak isterler. İşte bayram namazı nasıl kılınır sorusunun cevabı:
Bayram namazının Kılınışı:
Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.
içinden "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:
içinden "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.
ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.
Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, içinden "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.
Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:
iBesmele,çinden açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden
(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

ELAZIĞ'DA BAYRAM NAMAZI KILABİLECEĞİNİZ CAMİLER

Mevlana Camii
Eyüp Sultan Camii
Fatih Ahmet Camii
Alacalı Camii
Harput Ağa Camii
İzzetpaşa Camii
Karayolları Camii
​Saray Camii

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

Tabii bayram namazı demek Kurban bayramının başlangıcı demektir. Kurban bayramında kimileri kurban kesecek giyecek; bayramlıklar giyilip ziyaretler yapılacak, eller öpülecek ve edip bayram mesajları paylaşılacak. Siz de aşağıdaki mesajlar içinden beğendiğinizi seçip yakınlarınıza bayram mesajı gönderebilirsiniz.

Birlik beraberliğimiz, sevgimiz saygımız, imanımız daim olsun; sizin, ailenizin, sevdiklerinizin ve memleketimizin kurban bayramı kutlu olsun.

Kurban bayramında ağzınızın tadı ikram edilecek şekerler gibi tatlı olsun, Kurban bayramınız hayırlı olsun.

Bayramlarda sevdiklerimizi, büyüklerimizi ihmal, dualarımızı eksik etmeyelim. Kurban bayramınız kutlu olsun.
- En güzel günler, nice bayramlar sizin olsun. Yüzünüzde hep gülsün, mutluluk siz ve ailenizin hayatından eksik olmasın. Kurban bayramınız mutlu olsun.

BAYRAM NAMAZI FARZ MIDIR?

İşrak vaktinde, iki rekat bayram namazı kılmak, Cuma namazı gibi erkeklere vaciptir. Ancak Cuma namazından farklı olarak bayramlarda hutbe sünnettir ve namazdan sonra okunur.

BAYRAM NAMAZININ ÖNEMİ

Müslümanlar bayramlara Yüce Allah'ı anarak ve şükrederek başlarlar. Bu nedenle bayram günü erkenden kalkarak topluca namaz kılmak için camileri doldururlar. Bayramın ilk sevinci ve coşkusu camilerde yaşanır. Peygamber imizin kildigi ilk bayram namazi. Hicretin ikinci yilina restlayan bir Ramazan Bayrami Namazi'dir. Bundan sonra Peygamber imiz Bayram Namazi'ni devamli kildigi için, sünnet-i müekkede'dir. Kurban bayramında da bayram namazı kılınır.

BAYRAM NAMAZI HUTBESİNİ DİNLEMEK ŞART MI?

Bayram namazı hutbesi, Cuma namazı hutbesinden farklı olarak namaz kılındıktan sonra okunur. Bayram namazı hutbesi aynı zamanda sünnettir. Hanefîler’e göre, bayram namazının sıhhat şartları, hutbe dışında Cuma namazının sıhhat şartları ile aynıdır. Sadece hutbe, Cuma namazında sıhhat şartı olduğu halde, bayram namazında sünnettir. Yine hutbe Cuma namazında namazdan önce, bayramda ise namazdan sonra okunur. Diğer yandan Cuma namazının hükmü aynî farz olduğu halde, bayram namazının hükmü vaciptir.

KADINLAR BAYRAM NAMAZI KILABİLİR Mİ? BAYRAM NAMAZINI KİMLER KILABİLİR?

Cuma namazı, akıllı, ergenlik çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve mukim erkek Müslümanlara farzdır. Kadınlar, hürriyeti kısıtlı olanlar, yolcular ve cemaate gelemeyecek kadar mazereti olanlar cuma namazı kılmakla yükümlü değildirler. Ancak cuma namazını kılmaları halinde bu namazları geçerli olup ayrıca öğle namazı kılmaları gerekmez.

Hz. Peygamber (s.a.s.): “Cemaatle cuma namazı kılmak, her Müslüman’a farzdır. Ancak, köle, kadın, çocuk ve hastaya farz değildir” (Ebu Davud, Salat, 216) buyurmuştur. Diğer bir hadislerinde ise: “Kadın, çocuk, köle ve hasta hariç, cuma namazı her Müslüman’a farzdır.” (Beyhaki, es-Sünenü’l-kübra, III, 246; İbn Ebi Şeybe, Musannef, 4, 65, H. No: 5190) buyurmuştur.

Cuma namazının kadınlara farz kılınmamış olması, onlar hakkında bir mahrumiyet değil bir muafiyettir. Diledikleri takdirde, camiye gidip cemaatle cuma namazı kılmalarında dinen bir engel yoktur. Hatta, hutbe ve vaazlardan istifade etmeleri için cuma namazlarına devam etmeleri tavsiye olunur.

Bayram namazlarında da aynı durum söz konusudur. Hz. Peygamber döneminde kadınların, namaza katıldıkları; adetli oldukları için namaz kılamayacak durumda olanların ise Musallanın kenarında durup tekbirlere katıldıkları ve hutbeyi dinledikleri bilinmektedir (Buhari, Salat 2; Müslim, Salatü’l-ideyn, 10, 11).

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler