YURTHABER

Elazığ
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ’da 2 hastanın kalp kapağı ameliyatsız değiştirildi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 2 hastanın kalp kapağı ameliyatsız operasyonla değiştirildi.Reşit Demir (68) VE Hüseyin Akgün (76) Fethi Sekin Şehir Hastanesine nefes darlığı, çabuk yorulma gibi şikayetlerle başvurdu.

Elazığ’da 2 hastanın kalp kapağı ameliyatsız değiştirildi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 2 hastanın kalp kapağı ameliyatsız operasyonla değiştirildi.
Reşit Demir (68) VE Hüseyin Akgün (76) Fethi Sekin Şehir Hastanesine nefes darlığı, çabuk yorulma gibi şikayetlerle başvurdu. Her iki hastaya da aynı gün içinde yapılan tetkiklerde ileri derecede kalp kapağı darlığı tespit edildi. Bunun üzerine iki hastaya yine aynı gün içerisnde anjiografik kapalı yöntemle yeni kalp kapağı takıldı. Hastalar 2 gün müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildi.
Anjiyografik yöntemle kapalı kalp kapağı değiştirme işleminin hastanelerinde artık rutin olarak başarı ile uygulandığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr.Onur Taşar,"Kliniğimize nefes darlığı, çabuk yorulma, çarpıntı gibi kardiyolojik şikayetlerle başvuran iki hastamızda, yaptığımız tetkiklerden sonra ileri derecede aort kapak darlığı olduğunu tespit ettik. Günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyen hastalarımız Reşit ve Hüsyein Bey’in kalp kapaklarının değiştirilmesine karar verdik. Kardiyoloji kliniğimize aynı gün başvuran hastalarımızı ön hazırlık süreci tamamlanmasının ardından operasyona aldık. İki hastamıza yaklaşık 45’ er dakika süren işlem ile yeni kapakları implante edilerek tedavilerini tamamlandık. Hastalarımızı bir gün yoğun bakım ve birgün de serviste müşahede altında tuttuktan sonra şifa ile taburcu ettik”diye bilgi verdi.
Uyguladıkları yöntemin hastalar açısından da oldukça konforlu olduğunu ve hastanede yatış süresini kısalttığını aktaran Taşar, bu yöntemi şehir hastanelerinin beraberinde getirdiği modern hibrit anjio üniteleri sayesinde başarı ile uyguladıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler