YURTHABER

Elazığ
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ’da su ürünleri av yasağı denetimi

Su ürünlerinin av yasağı başlaması nedeniyle Elazığ’da denetim gerçekleştirildi.İl Tarım Müdürlüğü tarafından, 1 Nisan’da başlayan su ürünleri av yasağı ile ilgili denetimler başladı.

Elazığ’da su ürünleri av yasağı denetimi

Su ürünlerinin av yasağı başlaması nedeniyle Elazığ’da denetim gerçekleştirildi.
İl Tarım Müdürlüğü tarafından, 1 Nisan’da başlayan su ürünleri av yasağı ile ilgili denetimler başladı. Denetimler kapsamında oluşturulan ekiplerin merkez ve ilçelerde 4 tekne ile çalışma yaptığı bildirildi. Denetimler kapsamında balıkçıların teknelerinin kesinlikle suda bulundurmaması gerektiğine dikkat çekildi.Başlayan denetimlere İl Müdürü Turan Karahan ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa Tuğyan’da katıldı. Elazığ-Tunceli arasında Pertek Feribot İskelesi civarında gerçekleştirilen ilk denetimde her hangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı öğrenildi.
1 Nisan itibariyle av yasağının başladığını aktaran İl Müdürü Turan Karahan;" Üç tarafı sularla çevrili olan ilimiz 68 bin hektar su yüzeyine sahip. Elazığ, Türkiye’de yetiştiricilikte iç sularda en fazla alabalık üretimi yapan iller arasında birinci sıradadır. Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olması için av yasağı döneminde bütün balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi ve kesinlikle suda bulundurulmaması gerekiyor"dedi.
Av yasağı süresince 4 tekne ile hem ilçelerde hem de merkezde denetimlere başladıklarını anımsatan Karahan, yasağa uymayanlar hakkında gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler