YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elbistan'da 55 bin ton şeker üretilecek

Elbistan Şeker Fabrikasında 27. dönem pancar işleme kampanyası törenle başladı. Kampanya çerçevesinde 105 gün içerisinde...

Elbistan'da 55 bin ton şeker üretilecek

Elbistan Şeker Fabrikasında 27. dönem pancar işleme kampanyası törenle başladı. Kampanya çerçevesinde 105 gün içerisinde 390 bin şeker pancarı işlenecek ve 55 bin ton şeker elde edilecek.
Pancar alım sahasında 27. pancar alım kampanyası için düzenlenen törene Kaymakam Metin Maytalman, Emniyet Müdürü Mehmet Adalı, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Tarım Müdürü Recep Yılmaz ve kampanya süresince fabrikada çalışacak işçiler katıldı.
Elbistan Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi, “Fabrikamıza bağlı Elbistan merkez, Afşin, Göksun ve Tufanbeyli bölgelerine ait pancarların alınmasına başlandı. Bugün teslim alınıp stoklanan pancarlarla 16 Eylül itibariyle de işletme faaliyetimiz başlamış olacaktır. Bu yıl fabrikamıza bağlı 4 bölge 73 köy ve 4 bin 153 üretici ile üretim sözleşmesi yapılarak 66 bin 500 bin dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirilmiştir. Pancar üreticilerine işlerini yürütebilmeleri için; bugün yani 12 Eylül tarihine kadar ayni ve nakdi avans olarak 13 milyon 200 bin TL ödeme yapılmıştır. Bu kampanya döneminde üreticilerimize sözleşme gereği 80 bin ton bedelsiz yaş pancar küspesi verilecektir. Bu kampanya döneminde üreticilerimizden alınacak net pancara ödenecek avans fiyatı 118 ton/TL olarak belirlenmiştir. Bu sezon işlenecek pancar miktarının 390 bin ton olacağını tahmin etmekteyiz. Bu rakam geçen yıl 360 bin ton olarak gerçekleşmişti. 105 gün içerisinde 390.bin ton pancar işlenerek, 55 bin ton kristal şeker, 15.000 ton melas ve 100 bin ton yaş küspe elde edilecektir” ifadesini kullandı. Şeker İş Elbistan Şubesi Başkanı İsmail Şahin de özelleştirme konusunda değerlendirmelerde bulundu. Şahin,"Fabrikamızda öteden gelen yanlışlıklarla birlikte yanlış yapılanmalar, başta çalışanların birçok haklarını görmemiş, sizlerin bu günkü mağduriyetinizi ortaya koymuştur. 380’in üstünde mevsimlik işçinin fabrikamızda kısa süreli çalışıyor olması, kadro alamamış olması bu günün hatası değil geçmişin ileriyi görmeme hatalarından kaynaklanmaktadır. Bu gün, bu fabrikada 100 kişinin üstünde insan işe başlayıp kadrolarını alıp memleketlerindeki fabrikalara gittiler. Bunun sorumluları düşünüp sormak gerekmektedir. 2004 yılında ilimiz olan Kahramanmaraş’ta yetişen pancar, Malatya Şeker Fabrikasına geçici olarak verilmesi gerekirken tüm varlıkları 130 bin ton pancar kotasıyla Malatya Şeker fabrikasına verilmesi fabrikamız ve çalışanlarımız için bir kayıp olmuştur. Böylelikle işçilerimizin bir ay daha fazla çalışmaları engellenmiştir. Fabrikamızdaki o denli üretimde zayıflatılmıştır."diye konuştu.
Daha sonra 27. dönem kampanyasının kurdelesi kesildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler